EUROLYGA 2023

Martynas Alekna iššovė – kartu su broliu vyks į pasaulio čempionatą Smarkiai pagerino savo asmeninį rekordą

Pasaulio lengvosios atletikos čempionate Vengrijoje (Budapešte), kuris vyks rugpjūčio mėnesį, dalyvaus net trys Lietuvos disko metikai.

 Mantas Jusis ir Martynas Alekna<br> Manto Jusio nuotr.
 Mantas Jusis ir Martynas Alekna<br> Manto Jusio nuotr.
Martynas Alekna ir Mantas Jusis<br>A. Pliadžio nuotr.
Martynas Alekna ir Mantas Jusis<br>A. Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 3:36 PM, atnaujinta Jun 9, 2023, 4:13 PM

Prie Lietuvos pažibos ir pasaulio vicečempiono Mykolo Aleknos ir bronzos medalį praėjusiais metais iškovojusio Andriaus Gudžiaus – penktadienį prisijungė M.Aleknos brolis Martynas Alekna.

Visgi LLLAF teigia, kad oficialus patvirtinimas, kad Martynas Alekna dalyvaus pasaulio čempionate, paaiškės vėliau.

„Visgi, oficialiai M.Aleknos patekimą ir dalyvavimą pasaulio čempionate galėsime patvirtinti tik „World Athletics“ sulaukę oficialių šių varžybų rezultatų“, – rašė LLAF.

22-ejų Martynas yra vyriausias legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus. Vyresnysis M.Alekna iki šiol nebuvo toks garsus, koks jo jaunesnysis brolis, tačiau šiemet pademonstravo gerą fizinę formą, kuri leido gerinti visus iki tol turėtus karjeros rekordus.

Penktadienį Latvijoje M.Aleknos mestas diskas nuskriejo net 67,23 metro.

Šį pasiekimą 22-ejų atletas pasiekė šeštuoju bandymu.

Pirmasis Martyno bandymas nebuvo įskaitytas, antrasis buvo 63,91 m., trečiasis – 65,35 m., ketvirtasis – neįskaitytas, penktasis – 63,06 m.

Metų pradžioje Martyno Aleknos karjeros rekordas buvo 60,40 metro, tad jo mesto disko nuotolis pakilo net daugiau nei per 6 metrus.

Asmeninį rekordą vyresnysis Alekna gerino ir praėjusį savaitgalį Kaune, Dariaus ir Girėno stadione, vykusiose LLAF taurės varžybose. Tuomet jis diską sviedė 64,20 m.

M.Alekna, numetęs diską daugiau nei 67 metrus, įvykdė pasaulio čempionato normatyvą, tad į Budapeštą vyks su savo broliu Mykolu ir A.Gudžiumi.

Be to, Martynas Alekna su šiuo metimu būtų pasiekęs ir Paryžiaus olimpinių žaidynių normatyvą (67,20 m.), tačiau metimai į olipmines žaidynes bus pradėti skaičiuoti nuo liepos 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.