EUROLYGA 2023

Prezidentas išlydėjo Lietuvos rinktinę į specialiąją olimpiadą – palinkėjo sėkmės ir pergalių

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį išlydėjo Lietuvos rinktinę į specialiąsias vasaros olimpines žaidynes, praneša Prezidentūra.

Gitanas Nausėda.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>M.Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 3:26 PM

Berlyne šiais metais vyks 16-osios specialiosios olimpinės žaidynės, kurių tikslas – skatinti intelekto sutrikimų turinčius asmenis ne tik sportuoti, bet ir aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime, pranešime žiniasklaidai nurodo Prezidentūra.

Prezidentas pasidžiaugė, kad nuo pirmųjų nedidelių 5–10 sportininkų delegacijų šiemet žaidynėse Lietuvai atstovaus net 55 sportininkų delegacija, ir pabrėžė, jog visi jie – nugalėtojai.

Pasak šalies vadovo, specialiųjų olimpinių žaidynių sportininkų bendruomenė ir veikla, kurią vykdo Lietuvos specialiosios olimpiados komitetas, įkvepia visus.

Specialiosios olimpiados šūkis – „Leiskite man laimėti, bet jei man nepavyks, paskatinkite mane siekti pergalės“, todėl prezidentas rinktinės nariams įteikė trispalvę ir palinkėjo, kad ji įkvėptų siekti jų ir mūsų visų pergalės.

Pasak Prezidentūros, tarp sportininkų buvo turinčių plataus spektro intelekto sutrikimų, todėl šalies vadovas į susirinkusius kreipėsi lengvai suprantama kalba, kuri buvo specialiai tam pritaikyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.