EUROLYGA 2023

Vokietijos rankinio čempionate pergalių seriją pratęsė A. Malašinsko komanda Kitų lietuvių pasirodymai

Vokietijos rankinio čempionate sužaistos priešpaskutinio 33 turo rungtynės. Jose skirtingai sekėsi komandoms, kuriose rungtyniauja Lietuvos rinktinės rankininkai.

 Melsungen nuotr.
 Melsungen nuotr.
 Melsungen nuotr.
 Melsungen nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 4:24 PM

Trečią pergalę iš eilės iškovojo „Melsungen“ komanda su Aidenu Malašinsku. „Melsungen“ namuose minimaliu skirtumu 30:29 palaužė autsaiderio „Ham-Westfalen“ pasipriešinimą. A.Malašinskas prie pergalės pridėjo įvartį ir rezultatyvų perdavimą.

„Į aikštelę išbėgau po keitimo ir man pavyko sėkmingai įsilieti į rungtynes. Pavyko pasižymėti ir įvarčiu, ir sukurtomis rezultatyviomis atakomis. Šį kartą mano vaidmuo aikštelėje buvo labiau epizodiškas. Bet svarbiausia, kad laimėjo komanda. Sugebėjome paskutinėmis akimirkomis išplėšti pergalę. Džiaugiamės, kad pavyko pratęsti pergalių seriją ir tuo pačiu tęsti kovą dėl kelialapio į Europos lygą“, – sakė „Melsungen“ įžaidėjas A.Malašinskas.

„Melsungen“ rankininkai dalijasi 7–8 vietą su „Hamburg“ klubu. Paskutiniame ture sekmadienį šios komandos susitiks tarpusavyje Hamburge. „Melsungen“ tenkins tik pergalė ir dar reikia sulaukti, kad šeštoje vietoje esanti „Hannover-Burgdorf“ komanda pralaimėtų „Stuttgart“ ekipai.

15-ą vietą užimanti „Stuttgart“ komanda su Jonu Truchanovičiumi priešpaskutiniame ture išvykoje 27:31 pralaimėjo čempiono titulą ginančiam „Magdeburg“ klubui. Kairysis pusiau kraštas J. Truchanovičius pelnė 3 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Išsigydžius traumas, mano vaidmuo komandoje vis auga. Gan gerai jaučiuosi, todėl man krūvis rungtynėse didinamas jau dabar. Šio sezono pabaiga bus kaip pasiruošimas kitam sezonui. Jame tiek man, tiek ir visai komandai bus keliami didesni tikslai.

Šiose rungtynėse gal kažkiek perdegiau, nes noras kovoti liejasi per kraštus, o fizinės kondicijos dar nėra optimalios. Padariau klaidų, bet manau, kad komandai vis tiek daviau naudos“, – komentavo po pusantrų metų, praleistų dėl traumos, šį sezoną į aikštelę grįžęs J.Truchanovičius.

Paskutinis Vokietijos čempionato turas vyks sekmadienį.

Baigėsi antrosios Vokietijos lygos pirmenybės. Šį sezoną antrojoje „Bundeslygoje“ buvo šeši Lietuvos atstovai.

Aukščiausią vietą iš lietuvių atstovaujamų komandų užėmė „N-Lubbecke“ su Benu Petreikiu. Didžiąją sezono dalį dėl kelialapio į aukščiausiąją lygą kovojusi „N-Lubbecke“ galutinėje rikiuotėje užėmė 5 vietą. Paskutiniame ture „N-Lubbecke“ svečiuose sužaidė lygiosiomis 32:32 su „Postdam“ septynetu. B.Petreikis pelnė 3 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Visas 38 rungtynes šį sezoną sužaidęs 31-erių metų B.Petreikis pelnė 70 įvarčių ir atliko 53 rezultatyvius perdavimus.

„Deja, pagrindinio tikslo – po metų pertraukos sugrįžti į aukščiausiąją lygą mums nepavyko įgyvendinti. Komandos žaidimas bangavo visą sezoną. Laimėjome svarbias rungtynes prieš pagrindinius konkurentus, bet po to sekė pralaimėjimai tarp autsaiderių esančioms komandoms. Kovojom iki sezono pabaigos, bet tenka pripažinti, kad pagrindiniai konkurentai buvo stipresni ir stabilesni šį sezoną“, – komentavo kontraktą su „N-Lubbecke“ dar dviem sezonams iki 2025 m. vasaros pratęsęs įžaidėjas B.Petreikis.

14-ą vietą užėmė „Grosswallstadt“ komanda su Povilu Babarsku. Paskutiniame ture „Grosswallstadt“ namuose 29:26 įveikė „Wolfe Wurzburg“ ekipą. Paskutinėse sezono rungtynėse P.Babarskas negalėjo padėti savo komandai dėl tėvo – legendinio Kauno „Granito“ rankininko Valiaus Babarsko mirties. Vienas pagrindinių „Grosswallstadt“ gynėjų P.Babarskas per 32 rungtynes gynyboje blokavo 8 varžovų metimus, o puolime pasižymėjo 12 įvarčių. 34-erių metų rankininkas po šio sezono baigė sportininko karjerą.

„Nors dar turėjau metus galiojantį kontraktą, nusprendžiau baigti rankininko karjerą, nes iš „Grosswallstadt“ klubo gavau labai viliojantį pasiūlymą. Tapsiu „Grosswallstadt“ klubo jaunimo akademijos vyriausiuoju treneriu ir akademijos koordinatoriumi. Tuo pačiu treniruosiu ir „Grosswallstadt“ antrąją komandą.

„Grosswallstadt“ daug investuoja į jaunimo ugdymą. Jaunimo akademijos metinis biudžetas siekia net pusė milijono eurų. Todėl į „Grosswallstadt“ akademiją atvažiuoja jaunimo iš daugelio Europos šalių. Galbūt ateityje į akademiją pakviesime ir perspektyvius Lietuvos jaunuosius rankininkus“, – sakė P.Babarskas.

Nacionalinėje Lietuvos rinktinėje P.Babarskas sužaidė 59 rungtynes ir pelnė 123 įvarčius.

Antrojoje Vokietijos lygoje 16-ą vietą užėmė Dresdeno „Elbflorenz“ su Mindaugu Dumčium. „Elbflorenz“ sezoną baigė pergale 32:31 prieš pirmą vietą užėmusį ir kelialapį į aukščiausiąją lygą iškovojusį „Balingen-Weilstetten“. M. Dumčius prie pergalės pridėjo įvartį ir 2 rezultatyvius perdavimus.

Visas 38 rungtynes sužaidęs dešinysis pusiau kraštas M.Dumčius pelnė 131 įvartį ir atliko 92 rezultatyvius perdavimus. Pagal pastarąjį rodiklį lietuvis užėmė 12-ą vietą visoje lygoje.

17-oje vietoje sezoną baigė prieglobstį Vokietijos antrojoje lygoje šį sezoną radę Gintaro Savukyno treniruojami Zaporižės „Motor“ rankininkai. Ukrainos čempionai sezoną baigė pergale svečiuose 33:32 prieš „Huttenberg“. „Motor“ gretose iki šių metų vasario mėnesio žaidęs J.Truchanovičius per 7 rungtynes pelnė 15 įvarčių.

Išsaugoti vietos antrojoje Vokietijos lygoje nepavyko Rostoko „Empor“ komandai su Romu Aukštikalniu. Rostoko klubas liko priešpaskutinėje 19-oje vietoje. Paskutiniame ture „Empor“ išvykoje 20:32 pralaimėjo Dormageno „Bayer“ ekipai. R.Aukštikalnis pelnė 3 įvarčius.

19-etis įžaidėjas R.Aukštikalnis „Empor“ klubą papildė šių metų vasario mėnesį, kai perėjo iš Danijos „Skjern“ klubo jaunimo akademijos. Vokietijoje lietuvis per 18 rungtynių pelnė 22 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.