EUROLYGA 2023

Dėl čempiono titulo Lietuvoje kovojo geriausi pasaulio vandenlentininkai

Šią savaitę Lietuvoje rinkosi vandenlenčių sporto grietinėlė iš viso pasaulio. Savaitė kasdienių treniruočių ir atrankinių varžybų pasiekė kulminaciją šį šeštadienį per "Red Bull Wakeduel", kurį vyrų kategorijoje laimėjo Gavinas Stuckey, o moterų – Rivers Hendrick.

 Vandenlenčių varžybų momentas.
 Vandenlenčių varžybų momentas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 2:58 PM, atnaujinta Jun 13, 2023, 5:06 PM

Įtemptos dvikovos

Ųops varžybos – svarbiausios regiono vandenlenčių varžybos, kurios jau aštuonetą metų sutraukia garsiausius šio sporto vardus iš viso pasaulio. Šiemet finale varžėsi 32 vaikinai ir 16 merginų iš viso pasaulio – net tokių tolimų kraštų kaip Kanada, JAV, Tailandas ir Australija.

Išskirtinis šių varžybų bruožas – klaidų daryti neleidžiantis dvikovų formatas. Kiekvienas dalyvis čiuožia po du ratus, o trys teisėjai vertina atskirą rato segmentą. Dalyvis laimėjęs daugiau daugiausiai segmentų keliauja toliau, o pralaimėtojas kraunasi daiktus – tad kiekviena dvikova iš dalyvių reikalauja maksimalių pastangų.

Šių metų varžybas geriausiai apibūdina ir dvi komentatorių mintys: „tai yra vandenlenčių pasaulio krosfitas, nes finale dalyvavę atletai galiausiai įveikė dešimt plaukimų per dieną“ ir „nepavydžiu teisėjams“, – sakė varžybų komentatoriais. Lygiaverčių kovų šių metų varžybose buvo ne viena.

Rungėsi ir lietuviai

Moterų grupės finale šiemet rungėsi ketvertas lietuvaičių. Kamilė Cickevičiūtė, Guoda Saulė Malinauskaitė ir Viltė Matuzevičiūtė neatsilaikė prieš savo varžoves aštuntfinalyje, o Miglė Praninskaitė pateko į ketvirtfinalį, kur pralaimėjo kaimynei iš Lenkijos Juliai Lupij.

Ketvirtfinalyje nustebino ir itin įtempta, skirtingas kartas atstovaujančių Rivers Hendrick ir Jamie Lopina kova, privertusi teisėjus susiimti už galvų – tai buvo, ko gero, ilgiausiai užtrukęs verdiktas, tačiau galiausiai toliau žengė jaunutė amerikietė R. Hendrick.

Ji finale susidūrė su čempionato sensacija itale Nicole Regazzo, – abi sportininkės tėra vos šešiolikos metų. „Pagal amžių turėtų dalyvauti jaunių varžybose, bet įgūdžiai tokie, kad jos įveikė kur kas daugiau patirties turinčias profesionales“, – įžvalgiai pastebėjo varžybų komentatorius. Finaliniame plaukime triumfavo Rivers Hendrick.

„Aš tiesiog noriu gerai praleisti laiką. Jeigu tau nėra smagu, kam apskritai tai daryti?“ – nerūpestingai į gyvenimą žvelgė varžybų laimėtoja R. Hendrick.

Dėl trečiosios vietos susigrūmė su nugaros trauma rungtynėse dalyvavusi Maryh Rougier ir Julia Lupij – medalį laimėjo ir ant podiumo lipo pirmesnioji. Papildomus „Most progressive line“ prizus taip pat laimėjo Rivers Hendrick ir Gavinas Stuckey.

Iš 32 atletų, startavusių vyrų grupėje, trys atstovavo Lietuvai. Tačiau visų jų kelionė šešioliktfinalyje ir pasibaigė. Domantą Kazicką įveikė Dominikas Hernleris, savo pirmą ratą pradėjęs nuo kritimo, bet atsitiesęs per antrąjį bandymą, Motiejus Lisauskas neatsilaikė prieš Joe'ą Battleday, o Tadas Alieksiejūnas – prieš Alexą Aulbachą.

Šioje dalyje taip pat netrūko kandidatų į metų dvikovą. Pirmiausiai paskutinę sekundę Ryan Peacock pakeitęs Sebastien Dunn metė tokį iššūkį Pedro Caldas, kad teisėjai nežinojo, kurį iš jų praleisti į kitą etapą ir po ilgų diskusijų praleido Pedro. O tuomet favoritas naujokas Benny's Heatley vos neprivertė iš varžybų pasitraukti Liamą Peacocką.

Pastarasis yra triskart RED BULL WAKEDUEL čempionas, tačiau šiemet jam teko tenkintis antra vieta. Pirmąją iškovojo jauniausias varžybų dalyvis Gavinas Stuckey, o trečiąją – jo brolis Trentas Stuckey. Beje, brolių pusfinalio kova tarpusavyje irgi buvo viena labiausiai kvapą gniaužiančių varžybų akimirkų, žavėjusių ne tik ekspertus, bet ir žiūrovus.

„Neturiu žodžių, mano galvoje dar viskas sustingę. Aš stoviu pirmas ant podiumo, bet viskas apie ką aš galiu pagalvoti, yra tai, kad mano brolis ant podiumo stovi šalia manęs“, – broliška meile tryško Gavinas Stuckey.

„Šiandien Gavinas parodė aukščiausią klasę iš visų. Jis tiesiog sutriuškino savo oponentus. Neįtikėtina technika, aukšto lygio triukai, superinis stilius ir jokių klaidų. Tai vandenlenčių sportas, kokį mes visi norime matyti“, – teigė vyriausias teisėjas Basti Baldia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.