EUROLYGA 2023

I. Sorokaitės projektas „Mes – Lietuva!“ sieks salės tinklininkes paruošti nacionalinėms komandoms

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) ataskaitinės konferencijos metu buvo pristatytas LTF narės „Indrės Sorokaitės tinklinio akademijos“ vadovės Indrės Sorokaitės inicijuotas ir kartu su Lietuvos tinklinio federacija FIVB programai „Tinklinio sporto šakos vystymas“ teiktas projektas, skirtas trenerių kompetencijų didinimui rengiant Lietuvos U-14, U-16, U-18 sportininkes ir vykdant atrankas.

I.Sorokaitė.<br>INSTA nuotr.
I.Sorokaitė.<br>INSTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 6:48 PM

LTF Valdybos nariai šiam projektui pritarė, o projekto vadove paskirta pati I. Sorokaitė.

Šio projekto metu bus atrenkami Lietuvos treneriai, kurie dirbs kartu su iš Italijos trenerių atvežamomis kompetencijomis į Lietuvą, kad mūsų treneriai turėtų galimybę atnaujinti savo žinias, ruošiant jaunąsias sportininkes rinktinėms.

„Pirmasis žingsnis siekiant padėti Lietuvos tinkliniui, buvo mano vardo akademijos įkūrimas Kaune. Įkūrus ją atsidaro dar daugiau minčių apie Lietuvos rinktines, nes pamačiau, kiek yra talentingų jaunų sportininkų su tinkamais fiziniais duomenimis. Manau, kad tokių talentingų žaidėjų visoje Lietuvoje galima rasti ir daugiau. Norisi, kad tai būtų tęstinis projektas, kad jauni žaidėjai turėtų tikslą bei žmones, į kuriuos norėtų lygiuotis“, – sakė I. Sorokaitė.

Šio projekto rėmuose bus paskirti specialistai iš Italijos – Valerio Lionetti (vyr.treneris), Tommaso Barbato (trenerio asistentas) ir Matteo Sfriso (fizinio rengimo treneris), kurie bus atsakingi už rinktinių techninį bei fizinį parengimą. Jie taip pat stebės ir vertins, kaip ruošiamos sportininkės, kokios yra pasiruošimo programos ir atitinkamai konsultuos LTF bei Lietuvos trenerius. Su M. Sfriso už trijų Lietuvos jaunimo rinktinių fizinį paruošimą bus atsakingas ir lietuvis Liudoslavas Adamovičius.

Pasak I. Sorokaitės, panašus jaunimo ugdymo principas yra Italijoje, kur jai pačiai teko praeiti praktiškai visą šios šalies tinklinio sistemą, kol sulauktų pakvietimą į Italijos moterų rinktinę.

Projekto kulminacija – Lietuvos moterų tinklinio rinktinės atkūrimas, tačiau viskas bus pradedama nuo minėtų U-14, U-16 bei U-18 rinktinių formavimo, naujų Lietuvoje augančių talentų paieškos. Jau šių metų liepos mėnesį vyks atrankos U-14, U-16 ir U-18 amžiaus grupių rinktinėms: Kaune (liepos 18–20 dienomis), Kelmėje (liepos 21–23 d.) ir Alytuje (liepos 24–26 d.).

„Mani patirtis yra gauta iš Italijos tinklinio mokyklos. Kuriant šį projektą sunkiausia buvo visą tai pritaikyti Lietuvos kultūrai, Lietuvos treneriams. Nesinori visiškai pakeisti lietuvių trenerių braižo, nes dabar sportuojančios tinklininkės turi jausti patogiai. Dėl to yra kviečiami specialistai iš Italijos, kad jie perteiktų savo patirtį ne tik žaidėjams, bet ir treneriams. Norisi, kad treneriai patikėtų šia idėja ir viliuosi, kad ši idėja pasiteisins“, – aiškino I. Sorokaitė.

Šiose atrankose kartu su specialistais iš Italijos darbuosis ir Lietuvos salės tinklinio treneriai, kurie jau buvo atrinkti LTF rinktinių treneriais (U-18 vyr. treneris Kęstutis Galdikas ir tren. asistentė Asta Jansonienė) bei kurie atrankos būdu bus kviečiami užimti ateities rinktinių trenerių ir trenerio asistentų vietas (U-14 ir U-16).

Po atrankos bus formuojamos trijų amžių grupių komandos iki 20 žaidėjų, kurios stovyklaus liepos 27– rugpjūčio 1 dienomis „Valdo Adamkaus sporto centre“. Treniruotės bus atviros, todėl stebėti atrankas bei stovyklą kviečiami visi Lietuvos treneriai.

I. Sorokaitės teigimu, šis projektas leis stebėti perspektyviausias žaidėjas visą ciklą, o ne tik prieš atitinkamus čempionatus.

Šios savaitės eigoje bus skelbiamas trenerių konkursas rinktinių trenerių, jų asistentų vietoms užimti, kurie dirbtų su jaunosiomis sportininkėmis, kurios bus ruošiamos savo amžiaus grupių būsimiems Europos čempionatams ir kitiems tarptautinio lygio renginiams.

Pirmasis projekto pristatymas vyks Lietuvos tinklinio trenerių komisijos organizuojamo nuotolinio susitikimo su treneriais metu birželio 14 dieną.

Šio projekto pirmajam etapui finansavimą skirs FIVB.

„Tikiu, kad su dideliu noru galima pakeisti tinklinio istoriją. Visi turime susivienyti ir patikėti šiuo projektu, pasinaudoti patyrusių Italijos specialistų patirtimi ir daryti viską, kad šis projektas taptų ilgalaikiu“, – pabrėžė I. Sorokaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.