EUROLYGA 2023

Vokietijos rankinio čempionatą lietuvių komandos baigė pralaimėjimais

Baigėsi vienas stipriausių Europoje – Vokietijos rankinio čempionatas. Jame šį sezoną žaidė du Lietuvos rinktinės rankininkai Aidenas Malašinskas ir Jonas Truchanovičius.

A.Malašinskas.<br>„Melsungen“ nuotr.
A.Malašinskas.<br>„Melsungen“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Jun 13, 2023, 5:08 PM

A. Malašinsko atstovaujama „Melsungen“ komanda užėmė 9 vietą tarp 18-os komandų. Iki pat sezono pabaigos „Melsungen“ išlaikė viltis pakovoti dėl šeštos pozicijos ir kelialapio į EHF Europos lygą. Tačiau paskutiniame ture „Melsungen“ svečiuose 28:33 pralaimėjo „Hamburg“ ekipai. A. Malašinskas įvarčių nepelnė.

Šį sezoną Vokietijos čempionate debiutavęs A. Malašinskas sužaidė visas 34-erias rungtynes. Per jas įžaidėjas pelnė 44 įvarčius ir atliko 40 rezultatyvių perdavimų.

„Pirmoje sezono dalyje viskas klostėsi tikrai gerai ir buvo nemažai galimybių patekti į geriausiųjų šešetuką bei iškovoti vietą Europos lygoje. Po pirmo rato kaip tik ir buvome šešti. Deja, antrame rate kritome į duobę, pralaimėjome nemažai svarbių rungtynių. Likome tik devintoje vietoje ir tai tikrai nėra geras rezultatas šiam klubui“, – sakė su „Melsungen“ klubu atsisveikinantis A. Malašinskas. – Man pačiam taip pat buvo dvi skirtingos sezono dalys. Pirmame rate teko daug žaisti ir prisidėti prie komandos rezultatų. Antroje čempionato dalyje iškritau iš pagrindinių žaidėjų rikiuotės ir turėjau tenkintis tik epizodiniu vaidmeniu aikštelėje bei dažniau stebėjau komandos žaidimą nuo atsarginių žaidėjų suolo.“

37-erių metų A. Malašinskas pasibaigus sezonui palieka Vokietiją ir keliasi į Rumuniją, kur rungtyniaus „Buzau“ klube.

„Stuttgart“ klubas, kurį įpusėjus sezonui papildė J. Truchanovičius, užėmė 14 vietą. Paskutiniame ture „Stuttgart“ rankininkai namuose 31:34 pralaimėjo „Hannover-Burgdorf“ komandai. J. Truchanovičius pelnė įvartį ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Traumas išsigydęs J. Truchanovičius „Stuttgart“ gretose sužaidė 8 rungtynes, per kurias pelnė 18 įvarčių ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

„Nors mano situacija dėl traumų buvo komplikuota, klubas ir komandos draugai priėmė mane labai šiltai. Planavome, kad žaisti pradėsiu tik kitą sezoną. Bet palaipsniui mano fizinė būklė gerėjo ir nusprendėme, kad reikia integruotis į komandos žaidimą jau šį sezoną. Iš klubo pusės jokio spaudimo nebuvo, visi kantriai laukė mano sugrįžimo. Čia pats sau didesnį spaudimą dariau, negu aplinkiniai, – teigė dėl sunkios kelio traumos net pusantrų metų nežaidęs J. Truchanovičius. – Pavyko gerai įsilieti į komandos žaidimą, nors dar nesu geriausios sportinės formos. Pirmas 10–15 žaidimo minučių jausdavausi tikrai gerai. Vėliau pradėdavo jaustis ištvermės trūkumas. Vasarą reiks išnaudoti būtent fizinių kondicijų gerinimui.“

Vokietijos čempiono titulą po metų pertraukos susigrąžino „THW Kiel“ klubas. Tituluočiausias Vokietijos klubas čempionu tapo jau 23-ią kartą istorijoje. „THW Kiel“ dviem taškais aplenkė titulą praradusį „Magdeburg“ klubą.

Dar vieną titulą „THW Kiel“ rankininkai gali iškovoti artėjantį savaitgalį EHF Čempionų lygos finalo ketverte. Pusfinalyje Vokietijos klubas susitiks su titulą ginančia „Barcelona“. Kitame Čempionų lygos pusfinalyje praėjusio sezono finalininkas Kielcų „Barlinek Industria“ klubas susitiks su „Paris Saint-Germain“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.