EUROLYGA 2023

M. Durocher tęs darbą Lietuvoje: kanadietis vadovaus U-18 ir U-20 rinktinėms

Praėjusiais metais darbą su Lietuvos jaunių iki 18 metų ledo ritulio rinktine pradėjęs Mario Durocher ir kitą sezoną vadovaus jauniesiems Lietuvos ledo ritulininkams.

Mario Durocher rungtynių metu <br> hockey.lt nuotr.
Mario Durocher rungtynių metu <br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 5:00 PM

59-erių metų specialistas iš Kanados į Lietuvą atvyko praėjusiais metais ir atvedė šalies jaunių rinktinę į aukštesnį divizioną. Penkias pergales iš penkių iškovojusi Lietuvos U-18 rinktinė pasidabino IIA diviziono aukso medaliais ir po aštuonerių metų pertraukos sugrįžo į IB divizioną.

Nuo kito sezono M. Durocher vadovaus ne tik šalies jaunių rinktinei, tačiau ir jaunimui. Treneris šalies U-18 ir U-20 rinktinėms diriguos artimiausius du metus. U-20 rinktinės vyriausiojo trenerio poste jis pakeis praėjusiame sezone šią rinktinę treniravusį Mindaugą Kierą.

Priminsime, kad didžiulę patirtį sukaupęs treneris anksčiau yra vadovavęs Kanados jaunimo rinktinei, su kuria 2002 ir 2003 metais jis yra iškovojęs elitinio pasaulio čempionato diviziono sidabro medalius. Taip pat jis nuo 1992 metų dirbo vienoje iš trijų stipriausių Kanados jaunimo lygų QMJHL, iš kurių net 18 metų jis užėmė vyriausiojo trenerio pareigas.

Lietuvos jaunimo iki 20 metų rinktinė šių metų gruodžio 11–17 dienomis kovos IIA diviziono turnyre Didžiojoje Britanijoje, kur jų be šeimininkų lauks Pietų Korėjos, Ispanijos, Nyderlandų ir Korėjos bendraamžiai. Tuo tarpu Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinė kitų metų balandžio 14–20 dienomis vyks į Taliną, kur IB divizione jų laukia Prancūzijos, Slovėnijos, Italijos, Pietų Korėjos ir Estijos iššūkis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.