EUROLYGA 2023

Padalino Lietuvą į dvi dalis: beveik pusė lietuvių sutiktų, kad šalies olimpiečiai varžytųsi su agresoriais

Beveik pusė Lietuvos gyventojų (45 proc.) pritartų šalies sportininkų sprendimui atsisakyti varžytis kartu su Rusijos ir Baltarusijos sportininkais, net jei už tai ir grėstų techninis pralaimėjimas. Tačiau 43 procentai apklaustųjų tokiam sportininkų veiksmui nepritartų, rodo LRT užsakymu atlikta apklausa.

V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-15 07:33

Apklausa rodo, kad Lietuvos atletų sprendimui nedalyvauti varžybose su šalių agresorių sportininkais labiausiai pritaria mažesnių miestų gyventojai (57 proc. sutinka), respondentai su aukštuoju išsilavinimu (54 proc.), dirbantieji valstybiniame sektoriuje (54 proc.), ir lietuviai (49 proc.).

Sportininkų sprendimui nesivaržyti su rusų ir baltarusių sportininkais nepritaria didmiesčių gyventojai (51 proc. nesutinka), vadovai (53 proc.), dirbantieji privačiame sektoriuje (49 proc.). Labiausiai tam nepritaria nelietuvių tautybės gyventojai (64 proc.).

Vyrai yra linkę labiau nepritarti (46 proc. nesutinka) tokiam sprendimui nei moterys (40 proc. nesutinka).

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą LRT užsakymu atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“.

Apklausa vyko 2023 metų gegužės 12–29 dienomis. Apklausta 1020 Lietuvos gyventojų (15–74 metų), tyrimas vyko 111 atrankos taškų. Tyrimo rezultatai atspindi 15–74 metų Lietuvos gyventojų nuomonę pagal lytį, amžių ir gyvenvietės tipą. Rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinio punkto, kai pasitikėjimo intervalas 95 proc.

ELTA primena, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) kovo pabaigoje rekomendavo tarptautinėms federacijoms tam tikromis sąlygomis leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose.

Tarp TOK sąlygų yra griežtas neutralumas, antidopingo kodekso laikymasis ir įrodymas, kad sportininkas aktyviai neremia karo. Kariuomenei priklausantys atletai iš Rusijos ir Baltarusijos dalyvauti varžybose negalės, kaip ir abiejų šalių komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.