EUROLYGA 2023

Rusai baigia sprogti iš pykčio: jų ledo ritulio rinktinė žlugdoma, NHL taurės vėl neleis įvežti į šalį, o IIHF prezidentas – debilas

Rusijos sporto vadovai iš pykčio tiesiog kraustosi iš proto – jų mėgstamas ir valdžios dosniai remiamas ledo ritulys atsidūrė už borto ir niekas net negalvoja sugrąžinti Rusijos ledo ritulio atgal į tarptautinę areną. Maža to – ta pati NHL rodo įspūdingą pasišlykštėjimą Rusijos sukeltu karu Ukrainoje – ji jau antrą sezoną iš eilės neleis Stanley taurę laimėjusiems rusams ją atvežti į agresoriaus valstybę.

 Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė išmesta iš visų IIHF varžybų.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė išmesta iš visų IIHF varžybų.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė išmesta iš visų IIHF varžybų.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
 Rusijos moterų ledo ritulio rinktinė išmesta iš visų IIHF varžybų.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-15 20:04, atnaujinta 2023-06-15 20:20

„Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) ir toliau laikosi anti-rusiškos linijos ir dėl to visiškai nesigėdija. Vienas dalykas yra pašalinti galingiausią planetos rinktinę – Rusijos komandą iš visų varžybų ir atimti teisę rengti pagrindinius turnyrus.

Kitas dalykas – sąmoningai ignoruoti Rusijos ledo ritulininkų sėkmę NHL Stanley taurės finale. Tai jau atrodo kaip visiška tarptautinės organizacijos agonija“, – postringavo dėl Rusijos ledo ritulio ignoravimo agresoriaus žiniasklaidos priemonė sportbox.ru.

Rusai tiesiog iš pykčio pakvaišo, kai jų ledo ritulininko su NHL čempiono vardu nepasveikino IIFH. Praėjusį savaitgalį rusas Ivanas Barbaševas antrą kartą per savo karjerą iškovojo pagrindinį pasaulio ledo ritulio trofėjų – Stanley taurę.

Jis su Las Vegaso „Golden Knights“ ekipa džiaugėsi taure, finalo serijoje 4:1 įveikus Floridos „Panthers“ komandą.

Ledo ritulininkas I.Barbaševas tapo vos 15-uoju ledo ritulininku iš Rusijos, kuriam pavyko ne vieną kartą laimėti Stanley taurę kaip žaidėjui. Anksčiau trofėjų jis atsiėmė 2018–2019 m. sezone kartu su Sent Luiso „Blues“.

Rusijos sporto valdininkai ir šios valstybės federacija tiesiog pradėjo „loti“ iki užspringimo ant IIHF, kad ši nepasveikino sportininko ir neparodė jam pagarbos.

„Ivanas nepateko į IIHF sveikinimų atviruko koliažą, jame buvo visų žaidėjų, kas tik norėjo, bet ne mūsų tautiečio, nuotrauka.

Publikacijoje socialiniuose tinkluose IIHF pažymėjo ir JAV, ir Kanados, ir Švedijos ir net Latvijos ledo ritulio federacijų profilius, tačiau kažkodėl buvo ignoruojama Rusijos ledo ritulio federacija.

Neabejotina, kad IIHF tai padarė sąmoningai, juk ten dirba tikrai ne visai kvaili žmonės ar beraščiai. Jie negalėjo tik šiaip užmiršti vieno iš Rusijos rinktinės lyderių“, – piktinosi Rusijos ledo ritulio federacija, paskelbusi savo iš priekaištų sudarytą laišką.

Kliuvo ir pačiai NHL, kuri paskelbė, kad antrus metus iš eilės Stanley taurė negalės keliauti į Rusiją. Ir aišku kodėl – ši agresorė pradėjo karą prieš nepriklausomą Ukrainą.

NHL turi nuostabią tradiciją, kai turnyrą laimėję žaidėjai vyksta į savo gimtinę ir tuose miestuose parodo pagrindinį pasaulinį trofėjų – Stanley taurę.

Pastarąjį kartą NHL taurė Rusijoje buvo 2021 metais, kai ją po rusų miestus vežiojo su Tampos „Bay Lichtning“ ekipa nugalėtojais tapę Andrejus Vasilevskis, Nikita Kučerovas, Michailas Sergačiovas ir Aleksandras Volkovas.

Prieš metus NHL neleido į Rusiją trofėjų vežtis Kolorado „Avalanche“ žaidėjui Valerijui Ničuškinui. Vasario 24 dieną Rusija užuolė Ukrainą.

NHL komisaro pavaduotojas Billas Daily aiškiai šią savaitę išdėstė rusui, kad taurę jis galės gauti dienai, tačiau ją jis privalės džiaugtis tik vietoje.

„Su visa aiškia pozicija ir tvirtai nusiteikęs galiu pasakyti, kad šiemet Stanley taurė į Rusiją nekeliaus.

Las Vegaso ekipos puolėjas Ivanas Barbaševas gaus trofėjų vienai dienai asmeniniam naudojimui, bet juo turėtų džiaugtis kad ir Šiaurės Amerikoje“, – patikino B.Daily.

Po visų šių pranešimų ir įvykių savo įtūžį liejo buvęs Rusijos sporto ministras, dukart olimpinis ledo ritulio čempionas Viačeslavas Fetisovas. Jis užsipuolė IIHF ir jos vadovą Lucą Tardifą dėl to, kad rusai išspirti iš pasaulio čempionatų.

Jis pradėjo įžeidinėti prezidentą dėl sankcijų šaliai agresorei, vadino jį debilu, nesuprantančiu Rusijos pradėto karo su neva fašistine Ukraina, taip pat su patosu pažymėjo, kad nesekė 2023 metų pasaulio čempionato kovų Latvijoje ir Suomijoje, galimą turnyro rungtynių stebėjimą vadindamas išdavyste.

„Pamirškime šią organizaciją! Šią IIHF. Beje, Sankt Peterburgo mieste mes išrinkome tą debilą – naująjį IIHF prezidentą... Tai žmogus, kuris nesupranta visos tos prasmės, kuri aplink jį vyksta.

Netinkamą IIHF prezidentą mes išsirinkome. Netinkamai investavome. Nors žinau, kad mes norėjome matyti šiame poste kitą žmogų ir už jį Rusija balsavo. Ir dėl to mes praradome įtaką ledo ritulyje.

Suomijoje ir Latvijoje IIHF surengė kažkokį animacinių filmukų pasaulio čempionatą. Nežiūrėjau nei vienos minutės iš to neva pasaulio čempionato, nė vienų šio turnyro rungtynių.

Manau, kad jei pasižiūrėčiau, tai būtų išdavystė. Mus iš ten išvarė, o mes čia dar kalbėtume, kas ir kaip ten žaidė.

Viskas, kas vyksta prieš Rusijos ledo ritulį, tai yra tik didelė gėda“, – apsiputojęs pykčiu rusų televizijų kanalams aiškino V.Fetisovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.