EUROLYGA 2023

Istorinis įvykis ledinių širdžių neištirpdė: P. Vanagas ir M. Drobiazko neplanuoja sugrįžti į Lietuvą

Jau kitų metų pradžioje Lietuvos dailiojo čiuožimo bendruomenė pasitiks skambiausią šalies sporto įvykį – sausio 8–14 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje bus surengtas Europos dailiojo čiuožimo čempionatas.

P.Vanagas ir M.Drobiazko.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Vanagas ir M.Drobiazko.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Vanagas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Vanagas.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Vanagas ir M.Drobiazko.<br>M.Patašiaus nuotr.
P.Vanagas ir M.Drobiazko.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 5:03 PM, atnaujinta Jun 16, 2023, 5:05 PM

Į Lietuvą atvyks ryškiausios Senojo žemyno dailiojo čiuožimo žvaigždės. Vis dėlto visų laikų garsiausios šios sporto šakos Lietuvos poros Kaune, greičiausiai, neišvysime.

Moralės normas pamynę ir šiuo metu šalyje argresorėje gyvenantys bei ten dirbantys Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas šiam ypatingam įvykiui į Lietuvą sugrįžti neturėtų.

Šią informaciją penktadienį patvirtino Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos direktorė Lilija Vanagienė.

„Dirba Rusijoje jie savo darbą, be kurio negali gyventi. Bandė, bet negali. Niekas jiems negali sakyti, kad palikite savo namus, darbus. Jie kuria pasakas, personažus vaikams, be šito jie gyventi negali. Pas mus, deja, nėra kur ir nėra kaip. Jei būtų galimybės, jie nebūtų ten. Čia tokių darbų, ką jie dirba, niekur nėra“, – portalui 15min.lt kalbėjo P.Vanago mama.

Primename, kad M.Drobiazko ir P.Vanagas, nežiūrint į Rusijos sukeltą karą Ukrainoje, ne kartą pasirodė Rusijos prezidento atstovo spaudai D.Peskovo žmonos T.Navkos rengiamuose ledo šou.

Prezidentas Gitanas Nausėda rugpjūčio pradžioje po Apdovanojimo komisijos siūlymo pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą M.Drobiazko ir P.Vanagą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Šalies valdžia skyrė aiškią žinutę buvusiems garsiems Lietuvos sportininkams, kad jie nežengtų tokio žingsnio ir nedalyvautų T.Navkos renginiuose, kurie įvardijami kaip vieni iš agresoriaus propogandos svertų. Šiuos renginius finansiškai remia Rusijos valdžia, skirdama nemenkas sumas.

Kalbama, kad už pasirodymus garsiems rusų ir kitų šalių sportininkams mokamas ir 50 tūkst. JAV dolerių atlygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.