EUROLYGA 2023

Europos žaidynių kaimelis Krokuvoje atidarytas – pirmieji atvyko baidarininkai, krepšininkai ir dviratininkai

Likus kelioms dienoms iki trečiųjų Europos žaidynių atidarymo ceremonijos, į pagrindinių sportininkų kaimelį Krokuvoje pradėjo rinktis sportininkai iš 48 Europos valstybių. Tarp jų ir lietuviai – pirmieji į Europos žaidynių sostinę atvyko baidarių ir kanojų sprinto bei 3×3 krepšinio atstovai.

Sportininkai atvyko į Krokuvą.<br>LTOK nuotr.
Sportininkai atvyko į Krokuvą.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2023, 10:53 PM

„Žinoma, mano įspūdžiai gali skirtis nuo kitų sportininkų, kurie gyvena kituose kaimeliuose. Kol kas apžiūrėjau gyvenamąsias patalpas ir valgyklą. Maistas čia gana įvairus, tvarkingai surašyti alergenai ir, kas man aktualu, yra desertų be gliuteno“, – sakė olimpietis baidarininkas Mindaugas Maldonis.

Sportininkų kaimelis įsikūręs Krokuvos mokslo ir technologijų universiteto renovuotame bendrabučių komplekse. Atletai gyvena po du sublokuotuose dviviečiuose kambariuose, kuriems įrengtas bendras dušas ir tualetas. Kaimelyje pastatytas naujas sporto centras, sportininkams paruoštos dvi treniruoklių salės.

„Lovos dar nebandžiau, bet džiaugiuosi, kad pavyko gauti kambarį, kurio langai – į rytų pusę. Kadangi nėra kondicionieriais, tikimės, kad vakare nebus sunku užmigti kambaryje, nes žadama apie 28 laipsnių temperatūra. Aplink visų nuotaikos geros, vakare vyko įsikūrimas, masažai pas kineziterapeutus“, – atvykęs į kaimelį kalbėjo M.Maldonis.

Drauge su juo į kaimelį atvyko baidarininkai Andrejus Olijnikas, Artūras Seja, Ignas Navakauskas, Simonas Maldonis, kanojininkai Gabrielė Čerepokaitė, Vadimas Korobovas, Henrikas Žustautas.

Tais pačiais lėktuvais iš Vilniaus per Varšuvą į Krokuvą atskrido krepšinio 3×3 moterų ir vyrų rinktinės: Giedrė Labuckienė, Martyna Petrėnaitė, Kamilė Nacickaitė, Gabrielė Šulskė, Ignas Razutis, Ignas Vaitkus, Vytautas Šulskis, Deividas Rasys.

Kaimelyje jau įsikūrė ir medikų komanda, o anksčiausiai į Krokuvą atvyko ir sklandžiu sportininkų įsikūrimu rūpinosi Lietuvos misijos žaidynėse vadovai Einius Petkus ir Agnė Vanagienė.

Vakare į Krokuvą savo autobusiuku kartu su treneriais atkeliavo ir BMX dviratininkai Deividas Budkovas bei Martynas Lagauskas.

Daugiausia Europos žaidynių, vyksiančių birželio 21 – liepos 2 d., varžybų bus rengiama Krokuvoje ir apylinkėse. Krynica Zdrujaus mieste rungsis keturių šakų: breiko, kalnų dviračių, dziudo, tekvondo atstovai. Zakopanėje kovos boksininkai, Vroclave vyks šaudymo varžybos, į Tarnuvą rinksis laipiojimo, paplūdimio futbolo, paplūdimio rankinio, badmintono atstovai. Žešuvo mieste vyks šuolių į vandenį varžybos. Sinchroninio plaukimo atstovai varžysis Aušvice. Kšešovicėse – BMX dviratininkų varžybos.

Lietuvai žaidynėse atstovaus 131 sportininkas. Pirmieji iš šiandien anksti ryte į Lenkiją atskrido dalis lengvaatlečių komandos, kurią sudaro net 43 atletai.

Tik jie Varšuvos oro uoste pasuko kiek kita kryptimi – į Katovicus, nes lengvosios atletikos varžybos vyks greta šio miesto esančiame Chožuve. Vakare prie jų prisijungė ir dar daugiau sportininkų.

Iš viso Europos žaidynėse dalyvaus per 7000 sportininkų iš 48 šalių.

Per Europos žaidynes galimybę iškovoti olimpinį kelialapį į Paryžių arba gauti olimpinio reitingo taškų turės šių sporto šakų atstovai: šaudymo iš lanko, dailiojo plaukimo, badmintono, 3×3 krepšinio, bokso, breiko, baidarių ir kanojų slalomo, BMX dviračių, kalnų dviračių, šuolių į vandenį, fechtavimo, dziudo, šiuolaikinės penkiakovės, regbio-7, šaudymo, stalo teniso, tekvondo, triatlono.

Žaidynėse vyks šių sporto šakų Europos čempionatai: lengvosios atletikos (komandų), dailiojo plaukimo, badmintono, baidarių ir kanojų slalomo, baidarių ir kanojų sprinto, BMX dviračių, kalnų dviračių, šuoli į vandenį, fechtavimo, dziudo (komandų), šiuolaikinės penkiakovės, tekbolo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.