EUROLYGA 2023

Permainingos oro sąlygos čempionui nesutrukdė: M. Verstappenas lenktynėse Kanadoje startuos pirmas

Sekmadienio vakarą įvyks „Formulės-1“ Kanados Grand Prix lenktynės, kurios bus velniškai įdomios. Iš šeštadienio vakaro į sekmadienio naktį vykusią kvalifikaciją laimėjo Maxas Verstappenas, kuris trečiojoje kvalifikacijos dalyje pademonstravo 1:25,858 min. laiką, leidusį olandui rytojaus lenktynes pradėti „pole“ pozicijoje. Šalia M.Verstappeno startuos Nico Hulkenbergas, o už minėtų pilotų lenktynes pradės Fernando Alonso ir Lewisas Hamiltonas.

 Maxas Verstappenas<br> Getty images ir Scanpix nuotr.
 Maxas Verstappenas<br> Getty images ir Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-18 00:22, atnaujinta 2023-06-18 00:35

Kvalifikacija vyko šlapioje trasoje, kurioje ne kartą galėjome pamatyti lenktynininkų klaidas. Jau pirmoje kvalifikacijos dalyje ne kartą sportininkai sklydo ir buvo priversti nuvažiuoti už trasos.

Negana to, pirmoje kvalifikacijos dalyje buvo parodyta raudona vėliava, kadangi Guanyu Zhou turėjo problemų su varikliu, kuris neturėjo pakankamai galios.

Visgi po kelių minučių lenktynininkai grįžo į trasą ir baigė pirmąją kvalifikacijos dalį.

Po pirmosios dalies iškrito penki lenktynininkai: Yukis Tsunoda, Pierre'as Gasly, Nyckas de Vriesas, Loganas Sargeantas ir G.Zhou.

Antrosios kvalifikacijos dalies pradžioje trasa pradėjo džiūti, tad keli lenktynininkai spėjo užfiksuoti laiką su sausam orui skirtomis padangomis, bet po to vėl pradėjo lyti ir oras sumaišė kortas lenktynininkams.

Dalis lenktynininkų, tarp kurių ypatingai gerai permainingomis sąlygomis pasinaudojęs Alexas Albonas, spėjo panaudoti minkštas padangas ir užfiksuoti gerą laiką, tačiau dalis sportininkų pernelyg vėlai užsidėjo sausas padangas ir prasidėjus lietui nebesugebėjo pademonstruoti laiko, padėsiančio patekti į lemiamą kvalifikacijos dalį.

Po antrosios kvalifikacijos dramatiškai „Ferrari“ lyderis Charlis Leclercas, „Red Bull“ antrasis pilotas Sergio Perezas, kanadietis Lance'as Strollas, Kevinas Magnussenas ir Valtteri Bottas.

Trečiojoje kvalifikacijos dalyje įsismarkavo lietus, o per tą lietų klaidą padarė Australijos pilotas Oscaras Piastri, kuris antrajame sektoriuje rėžėsi į barjerus ir iššaukė antrąją kvalifikacijos raudonąją vėliavą.

Nepaisant to, kad po avarijos lenktynininkai grįžo į trasą, oro sąlygos dar labiau suprastėjo ir po raudonosios vėliavos sportininkai nebepagerino prieš tai buvusių rezultatų.

Pirmasis sekmadienio lenktynėse startuos M.Verstappenas, antrasis N.Hulkenbergas, trečias – F.Alonso, ketvirtas – L.Hamiltonas, penktas – George'as Russellas, šeštas – Estebanas Oconas, septintas lenktynes pradės Lando Norrisas, aštuntas – Carlosas Sainzas, devintas O.Piastri ir dešimtas – A.Albonas.

Kanados GP lenktynės prasidės sekmadienį vakare (21:00 val. Lietuvos laiku).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.