EUROLYGA 2023

Europos žaidynėse debiutuojančio padelio turnyre – istorinė lietuvių pergalė

Auksė Mačiulaitytė ir Ieva Čeilutkaitė padarė tai, ko jau niekam mūsų šalyje nepavyks įsirašyti į savo karjeros CV – jos tapo pirmosiomis Lietuvos sportininkėmis, iškovojusiomis pergalę pirmą kartą į Europos žaidynių programą įtraukto padelio teniso turnyre.

Lietuvos dueto laukia dar kietesnis riešutas – pajėgiausia turnyro pora ispanės Marta Barrera ir Marta Caparros.  <br>LTOK nuotr.
Lietuvos dueto laukia dar kietesnis riešutas – pajėgiausia turnyro pora ispanės Marta Barrera ir Marta Caparros.  <br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Grinbergas

Jun 22, 2023, 1:58 PM

Ketvirtadienį ryte lietuvės, mačo pradžioje sunkokai įsivažiavusios, o vėliau tvirtais žingsniais nužygiavusios iki tikslo, 7:6, 6:2 palaužė norveges Jannicke Kristiansen ir Mia Frogner.

„Labai jaudinomės – pirmas startas tokiose žaidynėse, pirmas mačas“, – prisipažino I.Čeilutkaitė. Komandos draugei pritarė ir A.Mačiulaitytė: „Tokiame dideliame renginyje dalyvaujame pirmą kartą. Tai buvo savotiško spaudimo, kurį pačios sau gal ir sukėlėme. Be to, šios varžovės tikrai stiprios. Negalime pasakyti, kad buvome ženkliai pranašesnės. Kova vyko dėl kiekvieno taško.“

Beje, mačo išvakarėse abi šios poros surengė bendrą treniruotę. Nors tai nėra įprasta praktika. „Jos pasiūlė. Pagalvojome, kodėl ne – pažiūrėsime, kaip ką jos daro, susidarysime kažkokį planą. Per treniruotę vieną setą pralaimėjome 4:6, o kitame pirmavome 3:2“, – pasakojo I.Čeilutkaitė.

Aštuntfinalyje, kuris vyks šiandien nuo 16 val. Lietuvos laiku, Lietuvos dueto laukia dar kietesnis riešutas – pajėgiausia turnyro pora ispanės Marta Barrera ir Marta Caparros.

„Nepažįstame jų, nematėme žaidžiančių, bet girdėjome, kad labai stipri pora. Tačiau mes neturime ką prarasti, todėl darysime viską, ką mokame geriausiai“, – tikino I.Čeilutkaitė.

Iškart po pirmo mačo lietuvės iškeliavo pavalgyti, kartu su trenere Rūta Balalyte aptarė dvikovą su norvegėmis ir ilsėjosi.

„Labai rūpi išgirsti trenerės pastabas“, – teigė A.Mačiulaitytė. Sportininkės šyptelėjo paklaustos ar bent mintyse neužsirašinėja esminių klaidų ar svarbių momentų, kaip tai sąsiuvinyje varžybų metu daro trenerė.

„Anksčiau po kiekvieno taško labai diskutuodavome, dabar visa šitą stengiamės išmesti iš aikštelės. Pasitaiko, aišku. Bet tai trukdo. Turi tokius dalykus daryti po mačo. Nors, jei mačo metu matai vadinamą skylę žaidime, apie tai pasakai partnerei“, – paaiškino A.Mačiulaitytė. Jai antrino ir I.Čeilutkaitė: „Stengiamės neprisiminti ankstesnių taškų, neapsikrauti tuo. Žiūrime į priekį.“

Nuo dešimties metų kartu iš pradžių tenisą, o dabar padelį žaidžiančios 23 metų sportininkės yra geros draugės ir už korto ribų. Tad žaisdamos jos turi ne vieną ritualą, uždegantį kovai ar padedantį sunkiausiais momentais.

„Turime savo šūkį, bet jis labai asmeniškas, nuo vaikystės, tai neatskleisime. Visada prieš varžybas užsileidžiame kovingą muziką, dažniausiai roką. Padainuojame, užsivedame. O kai būna lemiami taškai, dažniausiai viena kitai sakome – kas nerizikuoja, negeria šampano“, – pasakojo I.Čeilutkaitė.

„Lemiamu metu labiausiai dreba rankos. Bet tokiais momentais palaikome viena kitą. Jei jaučiame, kad kažkuri kažko negalime, tai kita imasi iniciatyvos. Ir vaidmenis komandoje pasidaliname pagal aplinkybes. Nes man geriau žaisti viduje, Ievai – lauke. Pagal tai dažniausiai dalinamės aikštės viduriu“, – atskleidė A.Mačiulaitytė. Draugės prisipažino, kad kartais ir pasipyksta. „Bet tai mūsų buitinis pyktis“, – juokėsi.

Debiuto Europos žaidynėse išvakarėse visa Lietuvos padelio rinktinė dalyvavo atidarymo iškilmėse. „Įspūdinga“, – renginį įvertino A.Mačiulaitytė. „Esame labai laimingos. Tikimės pamatyti padelį ir olimpinėse žaidynėse“, – prisipažino I.Čeilutkaitė.

Padelio turnyras Krokuvoje prasidėjo jau vakar. Pirmą varžybų dieną startavo lietuviai Skirmantas Mačinskas ir Nojus Poška. Jiems teko kautis prieš antrąjį reitingą turinčius ispanus Danielį Santigosą ir Davidą Galą. Nors varžovai buvo aiškūs favoritai, korte vyko lygi kova ir padelio pasaulyje karaliaujančios Ispanijos duetas sunkiai palaužė lietuvius – 6:3, 7:5.

Šį sezoną geriausių Lietuvos padelio žaidėjų laukia dar vienos svarbios varžybos – rudenį vyksiantis Europos čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.