EUROLYGA 2023

Gelbėdamas savo vadą Dniepro saloje žuvo daugkartinis Ukrainos kultūrizmo čempionas

Savo „Telegram“ kanale karo korespondentas Andrejus Caplienka paskelbė, kad kovose su Rusijos okupantais žuvo daugkartinis Ukrainos kultūrizmo ir jėgos čempionas Oleksijus Sliusčenka. Jis tarnavo 123-iosios teritorinės gynybos brigados žvalgybos padalinyje.

 žuvo daugkartinis Ukrainos kultūrizmo ir jėgos čempionas Oleksijus Sliusčenka.
 žuvo daugkartinis Ukrainos kultūrizmo ir jėgos čempionas Oleksijus Sliusčenka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 10:59 PM, atnaujinta Jun 23, 2023, 11:55 PM

Liudininkų teigimu, birželio 5 dieną Oleksijus dalyvavo operacijoje netoli Chersono esančioje Dniepro upės saloje. Jis buvo mirtinai sužeistas bandydamas ištraukti sužeistą vadą iš susišaudymo zonos.

Sportininko sesuo savo socialinėje svetainėje paskelbė peticiją su prašymu suteikti O.Sliusčenkai Ukrainos didvyrio vardą. Vyras buvo garsus treneris.

Ukrainai atstovavęs kultūristas 2012 metais Prahoje laimėjo pasaulio jėgos čempiono vardą.

Oleksijus tapo Ukrainos kultūrizmo čempionu 2018, 2019 ir 2021 metais, taip pat Ukrainos čempionatų sidabro medalininku 2017 ir 2020 metais.

Jis buvo daugkartinis Ukrainos čempionas ir Ukrainos sporto meistras.

O.Sliusčenka prie teritorinės gynybos prisijungė iškart po plataus masto Rusijos invazijos praėjusių metų vasarį: sportininkas ir treneris įsiliejo į 123-osios Mykolayvo teritorinės gynybos brigadą. 

Birželio 5 d. okupantų kariai bandė išstumti Ukrainos gynybos pajėgas iš Dniepro upėje esančių salų, kartu su teroro aktu Kachovkos hidroelektrinėje.

Visą naktį kovos tęsėsi su okupantais, kurie turėjo solidžią gyvosios jėgos persvarą. Kitą dieną Belogrudovo saloje Oleksijus buvo mirtinai sužeistas. Našlaite liko mažametė dukra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.