EUROLYGA 2023

Žūtbūtinį trilerį Vimbldone bandęs atlaikyti R. Berankis krito nuo 19-mečio serbo ir pagrindiniame turnyre nekovos

Trečiadienį Londone (Didžioji Britanija) tęsėsi prestižinio „Didžiojo kirčio“ serijos Vimbldono teniso turnyro kvalifikacija. Joje dalyvavo ir pirmoji Lietuvos raketė 33-ejų Ričardas Berankis (ATP-203), kuris antrąjame atrankos rate susitiko su vos 19 metų serbu Hamadu Medjedovičiumi (ATP-156). Sunkioje, klampioje ir su dviem greitosiomis partijomis mače pergalę šventė jaunasis serbų tenisininkas, įveikęs R.Berankį 7:6(2), 6:7(2), 6:4.

R. Berankis<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. Berankis<br>AFP/Scanpix nuotr.
R. Berankis<br>S.Čirbos nuotr.
R. Berankis<br>S.Čirbos nuotr.
R. Berankis<br>S.Čirbos nuotr.
R. Berankis<br>S.Čirbos nuotr.
R. Berankis<br>S.Čirbos nuotr.
R. Berankis<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 7:10 PM, atnaujinta Jun 28, 2023, 7:11 PM

Šie tenisininkai vienas prieš kitą anksčiau nebuvo žaidęs, o dvikova vyko net 2 val. 54 min.

 Aukščiausiai reitinguose palypėjęs serbas jau nuo mačo pradžios kibo į atlapus lietuviui ir žaidimas vyko taškas į tašką. Pirmame sete prireikė greitosios partijos, kurios metu R.Berankis klydo, varžovas pasinaudojo klaidomis ir laimėjo lemiamą geimą 7:2, o kartu ir setą 7:6.

Antrame sete vaizdas nesikeitė – sportininkai žygiavo greta ir vėl rezultatas buvo 6:6. Tad ir vėl teko žaisti greitąją partiją. Jos metu šįkart R.Berankis atrodė kur kas labiau susikaupęs ir laimėjo geimą 7:2 bei setą 7:6.

Tad žaidėjai privalėjo kovoti trečiame sete. Viskas vyko lygiai iki rezultato 4:4. Tuomet H.Medjedovičius perėmė iniciatyvą, laimėjo lietuvio padavimą ir galiausiai savo padavimu išplėšė pergalę ir mače.

Vos prieš pusantro mėnesio H.Medjedovičius laimėjo ATP „Challenger“ turnyrą Austrijoje. Šiemet jam pavyko įveikti „Roland Garros“ kvalifikaciją ir debiutuoti „Didžiojo kirčio“ pagrindiniame etape.

R.Berankis Vimbldono vyrų turnyre dalyvavo 12-ąjį kartą karjeroje. 4 kartus jis šiame turnyre buvo pasiekęs antrąjį ratą.

Pergalę antrajame kvalifikacijos rate iškovojęs serbas pelnė 16 ATP reitingo taškų ir 36 tūkst. svarų sterlingų (apie 42 tūkst. eurų), o lemiamame – trečiame – kvalifikacijos rate susitiks su prancūzu Hugo Gastonu (ATP-137) arba britu Billy Harrisu (ATP-346).

Pirmajame atrankos rate R.Berankis susitiko su 22-ejų argentiniečiu Mariano Navone (ATP-190) ir be didesnių problemų įveikė varžovą 6:1 ir 6:2.

Taip pat lengvas pasivaikščiojimas buvo ir H.Medjedovičiui: jis nurungė ispaną Pedro Martinezą (ATP-122) 6:0 ir 6:1.

Bendrą Vimbldono prizų fondą šiemet sudaro 44,7 mln. svarų sterlingų (51,99 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.