EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionato atranką Lietuvos rankinio rinktinė pradės nuo antrojo etapo

Paaiškėjo 2025 m. pasaulio vyrų rankinio čempionato atrankos varžybų sistema. 29-asis pasaulio vyrų rankinio čempionatas vyks 2025 m. sausio 8–26 d. Kroatijoje, Danijoje ir Norvegijoje. Planetos pirmenybėse rungtyniaus 32 rinktinės.

 Lietuvos rankinio rinktinė pasaulio atranką pradės nuo antrojo etapo kovų.
 Lietuvos rankinio rinktinė pasaulio atranką pradės nuo antrojo etapo kovų.
 Lietuvos rankinio rinktinė pasaulio atranką pradės nuo antrojo etapo kovų.
 Lietuvos rankinio rinktinė pasaulio atranką pradės nuo antrojo etapo kovų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 2:35 PM

Lietuvos rinktinė kovas dėl kelialapio į pasaulio čempionatą pradės nuo antrojo atrankos etapo. Į antrąjį etapą Lietuvos rinktinė pateko pagal reitingą kartu su Ukrainos ir Turkijos nacionalinėmis komandomis. Antrajame etape Lietuvos rankininkai 2024 m. kovo 13–17 d. susitiks su viena iš pirmąjį atrankos etapą įveikusių komandų.

Nuo pirmojo atrankos etapo kvalifikaciją pradės ir viena iš Lietuvos rankininkų varžovių antrame etape taps Belgijos, Izraelio, Slovakijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Italijos, Kosovo, Liuksemburgo ar Gibraltaro rinktinė.

Pirmojo atrankos etapo rungtynės bus sužaistos šių metų lapkričio 1–5 d. Po jų bus traukiami antrojo etapo burtai, po kurių savo varžovus ir sužinos Lietuvos rankininkai.

Įveikus antrąjį atrankos etapą, Lietuvos rinktinės lauktų lemiamas atrankos etapas kovoje dėl kelialapio į pasaulio čempionatą.

Lietuvių varžovais lemiamoje kovoje gali būti Švedijos, Ispanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos, Islandijos, Slovėnijos, Portugalijos, Lenkijos, Nyderlandų, Serbijos, Juodkalnijos, Čekijos, Makedonijos, Austrijos, Šveicarijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rumunijos, Graikijos, Farerų salų ar Sakartvelo rankininkai.

Trys iš šių rinktinių kelialapius į pasaulio čempionatą užsitikrins anksčiau – 2024 m. sausį vyksiančiame Europos čempionate.

Lietuvos rankininkai pasaulio čempionate yra dalyvavę vienintelį kartą. 1997 m. Japonijoje vykusiose planetos pirmenybėse lietuviai užėmė 10 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.