EUROLYGA 2023

Grudzinskaičių duetas liko per žingsnį nuo „Queen & King of the Court“ turnyro pusfinalio

Liuksemburge vykstančiame „Queen & King of the Court“ finaliniame Europos turnyre pasirodymą baigė abi Lietuvos moterų poros.

Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės <br> CEV nuotr.
Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės <br> CEV nuotr.
Rugilė Grudzinskaitė <br> CEV nuotr.
Rugilė Grudzinskaitė <br> CEV nuotr.
Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės <br> CEV nuotr.
Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės <br> CEV nuotr.
Erika Kliokmanaitė  <br> CEV nuotr.
Erika Kliokmanaitė  <br> CEV nuotr.
Erika Kliokmanaitė  <br> CEV nuotr.
Erika Kliokmanaitė  <br> CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 11:35 AM

Tiek seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės, tiek Ieva Vasiliauskaitė ir Erika Kliokmanaitė pasirodymą baigė ketvirtfinalio etape.

Nedaug iki pusfinalio pritrūko Grudzinskaičių duetui. Jis C ketvirtfinalio pirmajame rate surinko 13 taškų ir užėmė pirmąją vietą. Iš kovos pasitraukė paskutinės likusios ispanės Sofia Gonzalez ir Paula Soria.

Deja, bet antrajame rate lietuvės tenkinosi tik 4 taškais ir jos liko paskutinės, ketvirtos. Pirmos buvo čekės Helena Havelkova ir Marketa Slukova (20 tšk.), antros – vokietės Laura Ludwig ir Louisa Lippmann (7 tšk.), trečios – lenkės Jagoda Gruszczynska ir Aleksandra Wachowicz (6 tšk.).

Ketvirtfinalyje ketvirtąsias vietas užėmusios komandos dėl vieno likusio kelialapio dar kovojo papildomame etape. Jame Grudzinskaitės su 9 taškais užėmė antrąją vietą ir baigė savo pasirodymą. Į pusfinalį prasibrovė olandės Brecht Piersma ir Emi van Driel (20 tšk.).

A ketvirtfinalyje penktos liko E. Kliokmanaitė ir I. Vasiliauskaitė. Jos pirmajame rate surinko 4 taškus ir nedaug, bet atsiliko nuo varžovių – čekių Barboros Hermannovos ir Marie-Sara Stochlovos (8 tšk.), olandžių Emmos Piersma ir Mexime van Driel (7 tšk.), austrių Dorinos Klinger ir Ronjos Klinger (6 tšk.) bei latvių Anastasijos Samoilovos ir Tinos Graudinos (5 tšk.).

Latvės vėliau tapo ketvirtfinalio nugalėtojomis ir į pusfinalį žengė su auksiniu kamuoliu.

Abi Lietuvos poros tarp 20 komandų klasifikuotos 11-oje pozicijoje.

„Queen & King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

Bendrą turnyro prizų fondą sudaro 150 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.