EUROLYGA 2023

Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate – įtikinama favorito pergalė

Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Šeštadienį – antrąją varžybų dieną buvo išdalinta 11 medalių komplektų 1000 m distancijose.

Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. <br> l.Bartkaus nuotr.
Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. <br> l.Bartkaus nuotr.
Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. <br> l.Bartkaus nuotr.
Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. <br> l.Bartkaus nuotr.
Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. <br> l.Bartkaus nuotr.
Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. <br> l.Bartkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 7:29 PM

Įdomiausia kova vyko vienviečių baidarių rungtyje, kur buvo kovojama ne tik dėl aukso medalio, bet ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje, kuri vyks į pasaulio čempionatą.

Įtikinamą pergalę iškovojo favoritu laikytas Andrejus Olijnikas. 1000 m nuotolį Lietuvos čempionas įveikė per 3 min. 40,843 sek. Antroje vietoje finišavęs Ričardas Nekriošius nugalėtojui pralaimėjo 7,357 sek.

„Visus metus intensyviai dirbau, kad nekiltų klausimų kas yra stipresnis. Pavasarį turėjau daug startų tarptautinėse varžybose – pasaulio taurės varžybų etapuose, Europos žaidynėse ir jose pavyko sukaupti daug patirties.

Užtikrintai jaučiausi distancijoje, nors buvo nepatogus šoninis vėjas. Šiek tiek net nustebino, kad visą nuotolį įveikiau taip užtikrintai ir darbingai, nes tik prieš savaitę startavau Europos žaidynėse ir dar jaučiasi nuovargis“, – sakė A. Olijnikas.

Pasaulio čempionate, kuriame bus kovojama dėl olimpinių kelialapių, A. Olijnikas startuos ne tik vienviečių baidarių 1000 m distancijoje, bet ir dviviečių baidarių 500 m nuotolyje kartu su Mindaugu Maldoniu. Pastarosios distancijos Lietuvos čempionato auksą A. Olijnikas ir M. Maldonis laimėjo penktadienį.

Pirmąją šalies čempionato dieną vietas Lietuvos rinktinėje taip pat užsitikrino baidarė keturvietė Simonas ir Mindaugas Maldoniai, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja bei dvivietė kanoja Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas.

Vienintelė vyrų varžybų olimpinė distancija, kurioje pasaulio čempionate nebus Lietuvos atstovų – vienviečių kanojų 1000 m rungtis. Lietuvos čempionu šiame nuotolyje tapo V. Korobovas. Čempionas distanciją įveikė per 4 min. 9,784 sek. Antrą vietą užėmęs Andrius Jančiukovičius nuo nugalėtojo atsiliko vos 0,641 sek.

„Dabar visas mano dėmesys yra dviviečių kanojų 500 m distancijai. 1000 metrų nuotolis yra labai sunkus, todėl pasaulio čempionate neįmanoma suderinti abiejų rungčių ir startuosiu tik dviviečių varžybose.

Bet Lietuvos čempionate norėjosi išbandyti jėgas ir šioje olimpinėje distancijoje. Teko gerai padirbėti, nes buvo rimtas varžovas. Ilgą laiką irklavau antras, bet kontroliavau situaciją ir nepaleidau varžovo daugiau negu per kanojos korpusą.

Dėl geresnio finišo pavyko pasiekti pergalę, kurios labai norėjau“, – sakė V. Korobovas.

Dviviečių baidarių 1000 m nuotolyje Lietuvos čempionais tapo Marco Bratich ir Tomas Bartkus, distanciją įveikę per 3 min. 45,923 sek. Dviviečių kanojų varžybose auksą iškovojo Artūras Golovač ir Ignas Serafinas, finišo liniją kirtę per 3 min. 55,873 sek.

Dar vieną aukso medalį A. Golovač ir I. Serafinas iškovojo keturviečių kanojų varžybose kartu su Edvinu Šakiniu ir Osvaldu Murza. Nugalėtojai distanciją įveikė per 3 min. 36,697 sek. Keturviečių baidarių varžybose nepralenkiami buvo Kipras Bajerkevičius, M. Bratich, Tautvydas Šukys ir R. Nekriošius, finišavę per 3 min. 17,561 sek.

Moterų varžybų 1000 m distancijoje išdalinti 3 medalių komplektai. Visose distancijose Lietuvos čempione tapo Indrė Savickytė. Panevėžietė triumfavo vienviečių baidarių varžybose (4 min. 50,406 sek.). Dviviečių varžybose I. Savickytė iškovojo auksą kartu su Gabriele Andrijauskaite (4 min. 36,445 sek.). Keturviečių baidarių varžybas I. Savickytė laimėjo kartu su Ema Milašiūte, Migle Sinicaite ir Gabija Bakaite (4 min. 13,137 sek.).

Paskutinę Lietuvos čempionato dieną – sekmadienį, baidarininkai ir kanojininkai išsidalins medalius 200 metrų distancijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.