EUROLYGA 2023

Aršiame sprinto finiše ginčytiną „Tour de France“ 3-ojo etapo pergalę išplėšė J. Philipsenas

Belgas Jasperas Philipsenas pasinaudojo nepriekaištinga savo komandos („Alpecin-Deceuninck“) draugo Mathieu van der Poelio lenktynių tempo kontrole bei pranašumu prieš pat finišą ir laimėjo trečiąjį elitinių dviračių lenktynių „Tour de France“ etapą pietvakarių Prancūzijos mieste Bajonoje.

Jasperas Philipsenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Jasperas Philipsenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Jasperas Philipsenas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Jasperas Philipsenas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 12:53 PM, atnaujinta Jul 4, 2023, 4:04 PM

25-erių dviratininkas, pravarde „Jasper Disaster“ (liet. „Jasperas katastrofa“), paskutinėmis etapo akimirkomis nutildė savo kritikus įtemptame finišo sprinte, nors buvo per plauką nuo to, kad šią pergalę prarastų dėl atlikto ginčytino manevro, kuriuo metu iš kovos iškrito pagrindinis jo konkurentas.

J.Philipsenas minimaliu atstumu aplenkė vieną geriausių pasaulio sprinterių savo tautietį Woutą van Aertą („Jumbo Visma“) ir dėl etapo pergalės iki paskutinės sekundės kovojusius vokietį Philą Bauhausą („Bahrain Victorious“) bei australą Calebą Ewaną („Lotto Dstny“).

Ginčytiną sprinto finišą Bajonoje pavyko laimėti J.Philipsenui, tačiau pasibaigus lenktynėms belgo pergalė buvo pakibusi ant plauko – lenktynių žiuri apie 10 minučių tyrinėjo vaizdo įrašo pakartojimus, kad nuspręstų, ar J.Philipsenas nukrypo nuo savo linijos ir lenktoje finišo tiesiojoje kliudė savo tautietį W.van Aertą.

J.Philipsenas net buvo išvestas iš nugalėtojo aptvaro į žiuri būstinę, kur praleistos minutės jam atrodė kaip amžinybė. Tačiau netrukus belgas iš jos išėjo su šypsena veide, ir tai reiškė, kad 25-erių lenktynininkas iškovojo trečiąją „Tour de France“ etapo pergalę savo karjeroje.

Diskusijos kilo dėl nedidelio J.Philipseno nukrypimo finišuojant, dėl kurio W.van Aertas buvo prispaustas prie šoninių barjerų ir turėjo priverstinai sulėtinti greitį pačiame finišo sprinto įkarštyje.

Akivaizdžiai nepatenkintas situacija W.van Aertas nukrito į penktąją vietą už ketvirtą vietą užėmusio olando Fabio Jakobseno („Soudal-QuickStep“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.