EUROLYGA 2023

Inauguracinis Baltijos paplūdimio tinklinio čempionatas startavo I. Dumbauskaitės ir S. Križanauskaitės triumfu Estijoje

Savaitgalį buvo duotas startas naujam bendram trijų Baltijos šalių projektui – Baltijos paplūdimio tinklinio čempionatui („Baltic Cup“). Šiuo turnyru siekiama suteikti daugiau galimybių paplūdimio tinklinio sportininkams varžytis už savo aikštelių ribų, auginant patirtį ir meistriškumą.

 Inauguracinis Baltijos paplūdimio tinklinio čempionatas startavo I. Dumbauskaitės ir S. Križanauskaitės triumfu Estijoje.<br> T. Tomsono nuotr.
 Inauguracinis Baltijos paplūdimio tinklinio čempionatas startavo I. Dumbauskaitės ir S. Križanauskaitės triumfu Estijoje.<br> T. Tomsono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2023, 2:25 PM

Pirmasis šio čempionato etapas buvo surengtas Pernu (Estija). Jame savo jėgas išbandė penkios Lietuvos komanda, o viena iš jų tapo etapo nugalėtoja.

Moterų turnyre triumfavo Ievos Dumbauskaitės ir Skalvės Križanauskaitės duetas. Grupėje lietuvės laimėjo visus tris susitikimus ir užtikrintai pateko į pusfinalį.

Pusfinalyje I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė 2–1 (21:10, 18:21, 15:8) įveikė estes Heleene Hollas ir Liisą Remmelg, o finale 2–0 (21:12, 21:18) nepaliko vilčių latvėms Livai Eberei ir Danielai Konstantinovai.

Kita Lietuvos pora – Vlada Oganauskienė ir Lilija Firinovič – grupėje iškovojo vieną pergalę, patyrė dvi nesėkme ir į pusfinalį nepateko.

Vyrų turnyre per žingsnį nuo apdovanojimų liko Mantas Donėla ir Karolis Palubinskas.

Mūsiškiai grupėje laimėjo visus tris susitikimus ir nepralaimėjo nei vieno seto. Visgi pusfinalyje pratęsti pergalių serijos nepavyko. Lietuviai 1–2 (12:21, 23:21, 13:15) nusileido estams Timo Lohmusui ir Martui Tammearu.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Lietuvos paplūdimio tinklininkai 0–2 (13:21, 15:21) pralaimėjo latviams Oliveriui Bulgačui ir Edgarui Točsui.

Emilis Bartkus ir Laurynas Galdikas grupėje iškovojo vieną pergalę, o Povilas Piešina ir Saulius Vilkelis pergalės skonio nepajuto.

Antrasis Baltijos paplūdimio tinklinio čempionato etapas liepos 15–16 dienomis vyks Rokiškyje, Velykalnio paplūdimio tinklinio aikštelėse. Finalinis trečiasis etapas bus surengtas liepos 29–30 dienomis Liepojoje (Latvija).

Kiekvieno etapo prizinis fondas siekia 4 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.