EUROLYGA 2023

Į Vimbldono pusfinalį rekordiniu pasiekimu prasibrovęs N.Džokovičius: „Žinau, visi nori mano skalpo“

„Didžiojo kirčio“ Vimbldono vyrų teniso turnyre antradienį tapo aiški pirmoji pusfinalio pora – tarpusavyje jėgas išbandys 2-oji ir 8-oji pasaulio raketės.

 Novakas Džokovičius<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 12:41 AM

Pirmajame ketvirtfinalyje triumfavo italas Jannikas Sinneris (ATP-8), kuris 6:4, 3:6, 6:2, 6:2 pranoko Romaną Safiuliną (ATP-92).

J. Sinneris dar niekada taip toli Vimbldone nebuvo žengęs ir tapo vos trečiuoju italu, pasiekusiu turnyro pusfinalio etapą.

Tiesa, italui labai pasisekė su burtais ir varžovų žaidimu, nes jis per visą savo žygį nesutiko nė vieno pasaulio reitinge bet 70-ąją vietą užimantį tenisininką.

Jo laukia nenuglimasis serbas Novakas Džokovičius (ATP-2), kuris 46-ąjį kartą karjeroje pateko į „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį.

Taip jis pakartojo šveicaro Roger Federerio rekordą. Be to, serbas jau 12-ąjį kartą pateko tarp keturių geriausių Vimbldono žaidėjų.

N. Džokovičiui susitvarkė su rusu Andrejumi Rubliovu (ATP-7) 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

„Statistika yra tik statistika. Turnyro metu nenoriu per daug galvoti apie ją ir jos pasiekimus. Turnyras vis dar vyksta ir aš tik apie tai ir galvoju.

Toliau bus tik dar sunkiau. Tačiau man patiko, kaip žaidžiau, man patiko energija aikštėje. Ir tikiuosi, kad po poros dienų galėsiu laimėti ir eiti iki finalo.

Kaip ne vienas garsus žmogus sakė – spaudimas yra privilegija. Tai yra mūsų sporto dalis ir niekada jis nedingsta, nesvarbu, kiek „Didžiojo kirčio“ turnyrų tu laimėtum, nesvarbu, kkaip seniai tu profesionaluose.

Žinau, kad jie visi nori man nulupti skalpą, nori laimėti prieš mane. Bet jiems nepavyks. Na, kol kas nepavyko“, – spaudos konferencijoje šypsojosi N.Džokovičius.

Antroji pasaulio raketė kovoja dėl savo aštuntojo Vimbldono turnyro trofėjaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.