EUROLYGA 2023

Aukso medalį jaunimo čempionate nuskynęs ir gerėjančia sportine forma džiaugęsis M. Alekna: „Kas geriausiai pasiruošęs – pasimatys pasaulio čempionate“

Mykolas Alekna šeštadienį Europos jaunimo U23 čempionate nusviedė diską tiek toli, kad jo varžovai negalėjo patikėti savo akimis tą, ką pamatė. Lietuvis pagerino Kristjano Čeho rekordą, o kartu ir įvykdė olimpinį normatyvą bei pasidabino aukso medaliu.

 Mykolas Alekna<br> SPO/Scanpix nuotr.
 Mykolas Alekna<br> SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 4:50 PM, atnaujinta Jul 15, 2023, 4:55 PM

Geriausias lietuvio bandymas buvo antrasis, kuomet mūsiškis diską sviedė 68 m 34 cm. Įdomu ir tai, kad jau pirmuoju bandymu olimpinis normatyvas pasiektas ir K.Čeho rekordas buvo pamuštas, tačiau M.Alekna neketino sustoti.

„Iš tikrųjų smagu. Pirmas metimas – gana lengvas. Norėjau pasidaryti saugų metimą, kad žinočiau, jog keliausiu tarp aštuonių geriausių. Lengvas, tolimas metimas“, – po iškovoto aukso medalio Lietuvos lengvosios federacijos atstovui Justui Virbickui sakė M.Alekna.

Visgi iki šio aukso medalio M.Alekna nedemonstravo optimaliausios sportinės formos, tačiau kalbėjo, kad tam yra priežasčių.

„Taip, forma po truputį kyla, – apie gerėjančią sportinę formą kalbėjo M.Alekna. – Aišku, ir technika po truputį gerėja. Grįžtant į Europą buvo ilga pertrauka tarp varžybų – truputį atpratau nuo dalyvavimo. Dabar po truputį grįžtu į ritmą ir rezultatai turėtų džiuginti.“

Jau rugpjūčio mėnesio pabaigoje M.Alekna stos į bene svarbiausią sezono mūšį lengvosios atletikos pasaulio čempionate, kuris šįkart vyks Vengrijoje. Tik šįkart lietuvio lauks ne bendraamžiai varžovai, o patyrę, jau savo pike ir kartu elite esantys atletai.

„Jų rezultatai – labai geri. Jie mane patį verčia tobulėti, nestovėti vietoje ir mesti toliau. Iš tikrųjų – labai smagu. Kas geriausiai pasiruošęs – pasimatys pasaulio čempionate. Dar yra laiko ir bus matyti“, – apie varžovus pasaulio čempionate kalbėjo M.Alekna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.