EUROLYGA 2023

Liūdesys šokėjų bendruomenėje: mirė ilgametė šokėja ir pedagogė Audronė Stankevičiūtė

Lietuvos šokėjų bendruomenėje – netektis. Mirė entuziastinga šokėja ir ilgametė pedagogė Audronė Stankevičiūtė. A.Stankevičiūtė mirė eidama 84-uosius gyvenimo metus, praneša Lietuvos sportinių šokių federacija.

Petrašiūnų kapinės, vėlines, žvakė, žvakės, žvakutė, žvakutės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Petrašiūnų kapinės, vėlines, žvakė, žvakės, žvakutė, žvakutės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2023, 1:37 PM

A.Stankevičiūtė yra viena iš pačių pirmųjų „Sūkurio“ šokėjų, kurią tuometinė kolektyvo bendruomenė prisimena ne tik kaip gerą šokėją, bet ir kaip iniciatyvų bei entuziazmu trykštantį žmogų.

A.Stankevičiūtė visada aktyviai dalyvaudavo įvairiose veiklose, pati jas organizuodavo, nepraleisdavo progų sudominti žmones pramoginiais šokiais.

1967 m. A.Stankevičiūtė su partneriu Jonu Baltaragiu tapo Lietuvos pirmenybių nugalėtojais. Todėl gana greitai Kaune ji pradėjo šokių mokyti vaikus, subūrė savo kolektyvą, o vėliau daug metų pedagoginį darbą dirbo „Rolo“ klube.

Negana to, A.Stankevičiūtė prisidėjo prie baletmeisterių darbo ne vienoje Kauno miesto ir respublikinėje dainų šventėje; ruošiantis šioms šventėms, buvo Šilutės rajono konsultantė.

Šokių varžybos Kaune ir kitur Lietuvoje taip pat nebuvo įmanomos be A.Stankevičiūtės – čia ji teisėjaudavo, o vėliau daug metų buvo varžybų sekretorė. Todėl Lietuvos sportinių šokių federacijai pradėjus rengti savo istorijos knygą, A.Stankevičiūtė viena pirmųjų pasidalino savo sukaupta informacija, gausiu nuotraukų archyvu.

Lietuvos šokių bendruomenė ir Lietuvos sportinių šokių federacija reiškiame nuoširdžią užuojautą Audronės Stankevičiūtės artimiesiems, draugams ir bendražygiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.