EUROLYGA 2023

Naujas karalius Vimbldone: C. Alcarazas patiesė legendinį N. Džokovičių

Neįtikėtino grožio Vimbldono finale – jaunojo ispano Carloso Alcarazo (ATP-1) pergalė prieš Novaką Džokovičių (ATP-2). Ispanas 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4 nukovė septyniskart „Didžiojo kirčio“ Vimbldono turnyro nugalėtoją N.Džokovičių ir pirmąkart tapo Vimbldono čempionu.

Carlosas Alcarazas<br> Scanpix nuotr.
Carlosas Alcarazas<br> Scanpix nuotr.
Carlosas Alcarazas<br> Scanpix nuotr.
Carlosas Alcarazas<br> Scanpix nuotr.
Carlosas Alcarazas<br> Scanpix nuotr.
Carlosas Alcarazas<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-07-16 21:19, atnaujinta 2023-07-16 23:02

„Tai yra svajonės išsipildymas. Smagu laimėti, bet jeigu ir būčiau pralaimėjęs, aš būčiau labai savimi patenkintas. Žaisti finalą prieš šio sporto legendą – man yra nerealu. Žaisti tokiuose stadionuose yra kažkas neįtikėtino. Nesitikėjau taip greitai patekti į tokias situacijas toks jaunas. Labai džiaugiuosi savimi, savo komanda. Įdėjome labai daug darbo, kad galėtume džiaugtis tokiais momentais.

Po pirmo seto galvojau, kad aš pakėliau visų kitų lygį (šypsosi – red.). Noriu pasveikinti ir Novaką. Jis yra nerealus žaidėjas. Prieš jį žaisti... nerealu! Tu mane įkvepi. Aš pradėjau žaisti tenisą stebėdamas tave. Kai aš gimiau... tu jau laiminėjai turnyrus (šypsosi – red.). Tu neseniai pasakei, kad 36 metai yra naujieji 26, o tu tą ir įrodei.

Tai yra ypatingas momentas... Žaisti prieš tokius kilnius žmones (karališkieji žmonės žiūrėjo rungtynes – red.), kurie yra stenduose... Aš džiaugiuosi, kad jūs žiūrite ir mane palaikote. Tikiuosi, kad dažniau ateisite manęs palaikyti (juokiasi – red.)“, – po mačo kalbėjo naujasis teniso karalius C.Alcarazas.

Pirmajame sete C.Alcarazas neatrodė it savas. Atrodė, kad jį slėgė nemenka įtampa, o tuo pasinaudojęs pirmąjį setą laimėjo N.Džokovičius.

Antrajame sete C.Alcarazas atsigavo ir pradėjo demonstruoti tokį žaidimą, kokį rodė visą Vimbldono turnyrą. Nors antrasis setas pareikalavo „tie-breako“, C.Alcarazas atlaikė N.Džokovičiaus spaudimą ir jį laimėjo.

Po sėkmingo antrojo seto – dar sėkmingesnis C.Alcarazo trečiasis setas. Atrodė, kad N.Džokovičius jau truputį pavargo ir iniciatyvą perėmė dvidešimtmetis ispanas (1:6).

Ketvirtajame sete Nolė parodė, kad trečiasis setas nebuvo tiesiog nesėkmingas. Ketvirtajame sete serbas parodė savo klasę ir išplėšė lemiamą – penktąjį setą (3:6).

Lemiamame sete kone visąlaik atrodė, kad visiškai nėra aišku, kas laimės Vimbldono turnyrą. Visgi antroje seto dalyje C.Alcarazas šovė kelis sėkmingus šūvius, neleisdamas legendiniam serbui grįžti į mačą ir galop 6:4 laimėjo paskutinįjį setą ir pirmąkart iškovojo Vimbldono čempiono titulą.

„Ne pats geriausias vakaras man, bet geras vakaras Carlosui. Noriu pagirti Carlosą ir jo komandą. Kai reikėjo paduoti gerą padavimą, jis tą padarė. Jis visiškai nusipelnė šios pergalės. Sveikinimai. Maniau, kad kovoti su tavimi turėsiu tik ant grunto. Puikiai adaptavaisi šioje aikštelėje. Prieš šį Vimbldona vos kelis kartus žaidei ant žolės. Nerealu, ką tu padarei. Dar kartą sveikinimai tau ir visai tavo komandai.

Kalbant apie mane – niekada nėra smagu pralaimėti tokius mačus. Kai emocijos nusės ir bus padėtos į šoną, turėsiu būti dėkingas, kadangi aš per pastaruosius metus laimėjau kelis sunkius mačus... 2019 metai prieš Rogerį Federerį... Tai yra mačas, kurį tikriausiai turėjau pralaimėti. Galbūt aš turėjau pralaimėti kelis finalus, kuriuos laimėjau, bet, aš galvoju, kad dabar yra lygiosios (juokiasi – red.).

Rytoj ryte būsiu laimingas, šiandien nelabai (šypsosi – red.). Aišku, sunku nuryti tokią piliulę, kai esi taip arti pergalės. Tai yra tokie momentai, dėl kurių mes dirbame – žaisti didžiausioje scenoje, svarbiausiuose pasaulio turnyruose. Aš esu palaimintas su tiek daug įspūdingų mačų per savo karjerą. Gaila, kad šiandien nelaimėjau, bet pralaimėjau prieš geresnį žaidėją – turiu tai priimti, jį (C.Alcarazą – red.) pasveikinti ir eiti toliau.

Aš tave myliu, sūnau! Ačiū, kad mane palaikėte. Visiems siunčiu apkabinimus“, – po mačo gyrė savo oponentą N.Džokovičius, kuris kartu prapliupo ašaromis, kuomet buvo paklaustas apie sūnų.

C.Alcarazui atiteko 2000 ATP taškų ir 2,35 mln svarų sterlingų (2,72 mln eur.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.