EUROLYGA 2023

E. Butvilas Ispanijoje be vargo patiesė kur kas aukštesnį reitingą turintį italą Pergalę iškovojo ir R. Berankis

Ispanijoje vykstančiame „Challenger“ serijos „Open de Tenis Ciudad de Pozoblanco“ turnyre pergales iškovojo lietuviai Edas Butvilas (ATP-693) ir Ričardas Berankis (ATP-194).

E. Butvilas.<br>V. Skaraičio nuotr.
E. Butvilas.<br>V. Skaraičio nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 11:41 AM, atnaujinta Jul 18, 2023, 12:04 PM

18-metis E.Butvilas pirmajame etape 6:1, 6:2 susitvarkė su italu Lorenzo Giustino (ATP-693).

Pirmąjį setą klaipėdietis pradėjo nuostabiai. Jau ketvirtajame geime Edas laimėjo varžovų padavimų seriją. Po kelių minučių lietuviui tai pavyko pakartoti dar kartą ir pateikė rimtą pareiškimą laimėdamas setą 6:1.

Antrajame sete tenisininkai iššvaistė kelias progas laimėti varžovų padavimus, kol galiausiai penktajame geime E.Butvilui pavyko dar kartą įrodyti pranašumą prieš 31-erių varžovą.

Žaidimo ritmą pagavęs Edas nestabdė ir pakartojo pirmojo seto eigą, kuomet laimėjęs dar vieną varžovo padavimų seriją užsitikrino pergalę.

Netrukus pergale džiaugėsi ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-194). 33-ejų lietuvis pirmajame etape 6:4, 6:4 nugalėjo prancūzą Jules Marie (ATP-294).

Pirmojo seto metu tenisininkai keitėsi sėkmingomis ir užtikrintomis padavimų serijomis, tačiau septintajame geime vilnietis pasinaudojo prancūzo neužtikrintumu ir laimėjęs vieną varžovų padavimų seriją laimėjo ir setą.

Antrasis setas prasidėjo trejomis pralaimėtomis padavimų serijomis, o tai į naudą išėjo būtent R.Berankiui. Vėliau padavinėjęs lietuvis įgavo pranašumą ir sugebėjęs jį išlaikyti šventė pergalę. Paskutiniajame mačo sete lietuvis dar sugebėjo sukelti papildomos įtampos savo fanams, kadangi padavinėdamas kamuoliukus atsilikinėjo 15:40.

Už sėkmingai įveiktą lietuviams atiteko po 7 reitingo taškus ir 1165 eurus. Turnyro nugalėtojas iškovos 75 reitingo taškus ir 9880 eurus.

Antrajame etape E.Butvilas susitiks su ispano Inaki Montes-De La Torre (ATP-531) ir amerikiečio Emilio Nava (ATP-171) poros nugalėtoju.

R.Berankiui iššūkį mes prancūzo Terence‘o Atmane (ATP-250) ir ispano Pedro Viveso Marcoso (ATP-704) poros nugalėtojas.

Jeigu lietuviams pavyktų pergales iškovoti ir antrajame etape, tuomet ketvirfinalyje E.Butvilas stotų į kovą būtent prieš R.Berankį.

Tame pačiame turnyre rungtyniauja ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-194). 33-ejų lietuvis pirmajame etape varžosi prieš prancūzą Jules Marie (ATP-294).

Turnyre taip pat sėkmė bandė ir Vilius Gaubas (ATP-603). Visgi 18-metis kvalifikacinėse varžybose 4:6, 3:6 nusileido amerikiečiui Ulisesui Blanchui (ATP-424).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.