EUROLYGA 2023

Lietuvos plaukimo rinktinės treneris prasitarė: Danas Rapšys Japonijoje pateko į nepavydėtiną situaciją

Jau po kelių dienų Lietuvos plaukikai pradės kovas Fukuokoje nuo liepos 14-osios vyksiančiame pasaulio vandens sporto šakų čempionate. Į Japoniją mūsų šalies keturi atstovai išskrido kur kas anksčiau, kad galėtų aklimatizuotis, o jau šiomis dienoms Fukuokoje prie jų prisijungė dar trys jaunesni Lietuvos sportininkai.

 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>Giorgio Scala-Deepbluemedia-Insidefoto nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>Giorgio Scala-Deepbluemedia-Insidefoto nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>T.Bauro nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>T.Bauro nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
 Danas Rapšys susirgo Japonijoje.<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
Rūta Meilutytė.<br>T.Bauro nuotr.
Rūta Meilutytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 1:41 PM, atnaujinta Jul 27, 2023, 1:58 PM

Rinktinės treneris Paulius Povilionis pokalbyje tikino, kad pasirengimas pirmenybėms iš esmės vyko sėkmingai, tačiau planus sujaukė jam ir Danui Rapšiui netikėtai pakilusi temperatūra.

„Atskridome liepos 11-ąją į Hirošimą. Mums per 10 dienų teko prisitaikyti prie kitokios kultūros, kitokios baseino aplinkos. Net su batais prie baseino vaikščioti nebuvo galima, gerti negalima buvo baseine – gertuvės sudėtos toliau nuo baseino: teko išlipti iš baseino, jei norėjai gerti.

Bet prisitaikėme – iš esmės viskas vyko neblogai. Pradėjome žiūrėti, kaip plaukikai atrodo vandenyje, ar gera plaukimo technika, bandėme plaukti jau greičiui. Sportinė forma visų buvo tikrai gera. Tikrai – nepaisant iššūkių, su kuriais susidūrėme, manau, padarėme tikrai gerų dalykų“, – tikino P. Povilionis.

Trenerio teigimu, gerėjant rezultatams įvyko tai, ko niekas nesitikėjo – susirgo tiek pats P.Povilionis, tiek ir Danas Rapšiui.

„Atvykus po trijų dienų iš Lietuvos man ėmė perštėti gerklė. Dar po dienos temperatūra pakilo iki 39 laipsnių. Pragulėjau dvi dienas. Po dviejų dienų tas pats ištiko ir Daną. O jis buvo pasiekęs sportinės formos piką, gerino rezultatus“, – apie nemalonią situaciją pasakojo treneris.

Iš Hirošimos D. Rapšys, Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova ir Andrius Šidlauskas persikėlė į Fukuoką. Ten atvyko Aleksas Savickas, Daniilas Pancerevas ir Erikas Grigaitis.

Pasak P. Povilionio, ten teko taikytis ir vėl prie kitokių sąlygų.

„Dabar vėl sunkoka prisitaikyti prie naujų sąlygų kitame mieste. Jaučiasi, kad Fukuoka yra tarptautinis miestas. Dabar sunkiau plaukti baseine, nes labai daug sportininkų treniruojasi.

Liko keturios dienos, tai jau dabar po tris-keturis kilometrus nebeplaukiame. Tiesiog plaukikai įeina į sportinę formą, daugiau dėmesio skiria technikai.

Bet Danas sugeba juos visus apiplaukti, nes greitesnis plaukimo stilius, o Andriui su plaukimu krūtine tarp visų plaukiančių sunkiau. Jei ne tos ligos, tai būtų viskas tobula – visi su šypsenomis“, – konstatavo P. Povilionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.