EUROLYGA 2023

Zombiu tapęs buvęs pasaulio šachmatų čempionas S. Kariakinas karui prieš buvusią savo gimtinę Ukrainą sugalvojo naują pateisinimą

Buvęs pasaulio greitųjų šachmatų čempionas Sergejus Kariakonas dar kartą palaikė Rusijos nusikalstamą karą prieš nepriklausomą Ukrainą. Ukrainos Simferopolyje gimęs, tačiau 2009 metais Rusijos pilietybės pasiprašęs šachmatininkas, sumąstė eilinę nesąmonę – pareiškė, kad Rusijos armija Ukrainoje vykdo išlaisvinimo karinę operaciją, siekdama išgelbėti ukrainiečius nuo „valstybės zombinimo“ pasekmių.

S.Kariakinas palaiko V.Putiną ir karą Ukrainoje.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną ir karą Ukrainoje.
S.Kariakinas sveikinasi ru Rusijos gynybos ministru S.Šoigu.<br>iz.ru nuotr.
S.Kariakinas sveikinasi ru Rusijos gynybos ministru S.Šoigu.<br>iz.ru nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną ir karą Ukrainoje.<br>Instagram nuotr.
S.Kariakinas palaiko V.Putiną ir karą Ukrainoje.<br>Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 21, 2023, 11:57 AM, atnaujinta Jul 21, 2023, 3:21 PM

Tokią absurdiškai originalią mintį interviu propagandinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ išsakė aršus Kremliaus diktatoriaus Vladimiro Putino gerbėjas S.Kariakinas, kuris pastaruoju metu iš Krymo persikėlė į Maskvą ir tapo Rusijos Visuomeninių rūmų kūno kultūros, sporto ir sveikos gyvensenos komisijos vadovo pavaduotoju.

2012 metų greitųjų šachmatų čempionas ir 2016-ųjų pasaulio žaibo šachmatų čempionato nugalėtojas 33-ejų S.Kariakinas pareiškė, jog ukrainiečiai yra atitrūkę nuo realybės ir nesupranta, kas iš tikrųjų vyksta.

Jo teigimu, kai tik Rusija išlaisvins Ukrainą, vietos gyventojų akys pamatys viską kitomis spalvomis ir jie supras, kas yra tikrasis jų priešas.

„Neabejotina, kad Ukrainoje visi žmonės yra tapę zombiais. Kai ilgą laiko tarpą žmonėms į ausis pilama tam tikra informacija, didžioji dalis jų pasiduoda tai propagandai.

Ir reikia laiko, kad žmonės suprastų, kas iš tikrųjų vyksta ir kad viskas yra ne taip, kaip jiems sakoma. Bet tai neįvyks iš karto.

Grįžtame prie pagrindinio akcento, kad Ukrainoje mums būtina pergalė, visų miestų išlaisvinimas nuo zombinimo ir tik tuomet ukrainiečiai supras tikrąją situaciją“, – aiškino savo šalį išdavęs didmeistris.

Anksčiau S.Kariakinas Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) buvo diskvalifikuotas pusmečiui už tai, kad rėmė Rusijos karą Ukrainoje. Šachmatininkas žavėjosi, kaip „kilniai Rusija kovoja specialioje operacijoje Ukrainoje, visiškai nežudydama civilių“.

Atsakydamas į tokias sapaliones FIDE generalinis direktorius Emilis Sutovskis griežtai pasisakė prieš didmeistrį, sakydamas, kad šis nutarė vietoj sporto daryti politinę karjerą ir „tapo Rusijos patriotu, nežinodamas šios valstybės istorijos, kultūros ir literatūros. Tokie vargo patriotai yra didžiausia bėda aplinkiniams, nes kalba valstybės vardu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.