EUROLYGA 2023

Po didvyriškos kovos E. Butvilas suklupo „Challenger“ turnyre

Ispanijoje vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „Open Castillia y Leon“ Edas Butvilas (ATP-591) suklupo antrajame etape

Edas Butvilas.<br>S.Čirbos nuotr.
Edas Butvilas.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 3:20 PM

Antrajame etape 19-metis lietuvis po itin sudėtingos kovos 1:6, 7:6 (8:6), 4:6 nusileido kortų šeimininkui Davidui Jordai Sanchisui (ATP-386).

Mačas prasidėjo itin silpnomis tenisininkų padavimų serijomis. Pirmajame sete kiekviename geime tenisininkai turėjo „break point‘ų“ galimybes, tačiau jomis kur kas geriau naudojosi ispanas, kuris ir laimėjo setą 6:1.

Antrajame sete E.Butvilas susitvarkė savo padavimus ir varžovui suteikė vos vieną progą laimėti savo padavimų seriją, tačiau pats nesugebėjo pasinaudoti net 6 tokiais šansais ir kova kėlėsi į „tie-break‘ą“.

Jame vyko permaininga kova ir Edui padavinėjant lietuvis pirmavo 5:4, tačiau pralaimėjo abu sekančius taškus ir D.J.Sanchisas padavinėjo kamuoliuką su kuriuo galėjo laimėti mačą. Atrodė, kad mačas jau baigtas ir ispanas buvo pasiruošęs triumfuoti, tačiau Edas itin sudėtingu smūgiu sugebėjo išsigelbėti, o vėliau laimėjęs dar kelis taškus išlygino mačo rezultatą setais.

Deja pratęsti sėkmingo žaidimo lemiame sete nepavyko. Edas pats nesusikūrė nei vienos progos laimėti varžovo padavimus, o ispanas padarė tai kartą ir to jam užteko.

Už dalyvavimą turnyre E.Butvilui atiteks 14 ATP reitingo taškų ir 1900 eurų čekis.

Turnyre taip pat dalyvauja geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-199). Jis antrajame etape susitiks su buvusia 7 pasaulio rakėte Fernando Verdasco (ATP-356).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.