EUROLYGA 2023

Pirmajame Baltijos paplūdimio tinklinio čempionate ant podiumo lipo dvi Lietuvos komandos

Savaitgalį Liepojoje (Latvija) surengtas paskutinis, trečiasis, Baltijos paplūdimio tinklinio čempionato etapas, po kurio paaiškėjo pirmieji šio inauguracinio turnyro čempionai.

Pirmasis etapas vyko Pernu (Estija), antrasis – Rokiškyje.<br>Artūrs Stiebrinš nuotr.
Pirmasis etapas vyko Pernu (Estija), antrasis – Rokiškyje.<br>Artūrs Stiebrinš nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 11:03 AM

Baltijos paplūdimio tinklinio čempionatas yra bendras Lietuvos, Latvijos ir Estijos projektas, suteikiantis progų komandoms įgyti daugiau tarptautinių varžybų patirties. Taip pat yra varžomasi ir dėl piniginių prizų. Kiekvieno iš trijų etapų prizinį fondą sudarė po 4 tūkst. eurų.

Pirmasis etapas vyko Pernu (Estija), antrasis – Rokiškyje.

Jeigu vyrų varžybose dėl aukščiausių vietų lietuviai nekovojo, tai moterų turnyre bent keletas Lietuvos porų taikėsi į aukščiausias pozicijas. Pirmajame etape Estijoje nugalėjo Ieva Dumbauskaitė ir Skalvė Križanauskaitė, o antrajame etape Rokiškyje pajėgiausios buvo Danielė Kvedaraitė ir Irina Zobnina.

Liepojoje trys Lietuvos moterų poros pateko į ketvirtfinalį. Kovoje dėl vietos pusfinalyje Ieva Vasiliauskaitė ir Jekaterina Kovalskaja 2–0 (22:20, 21:10) įveikė I. Dumbauskaitę ir S. Križanauskaitę. Tuo tarpu seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės 2–0 (21:16, 21:19) palaužė latves Kristinę Briedę ir Kristą Paeglę.

Pusfinalyje įvyko dar vienas lietuviškas derbis. Grudzinskaičių duetas 2–0 (21:19, 21:15) palaužė I. Vasiliauskaitę ir J. Kovalskają.

Viskas susiklostė taip, kad Baltijos čempionės sprendėsi būtent finalo akistatoje tarp seserų Grudzinskaičių ir esčių Heleene Hollas bei Liisa Remmelg. Šįkart finalas lietuvėms nenusisekė H. Hollas ir L. Remmelg šventė pergalę 2–0 (21:14, 21:16) ir tapo tiek etapo Latvijoje, tiek bendros įskaitos čempionėmis.

Gerdai ir Rugilei Grudzinskaitėms atiteko Baltijos čempionato sidabro medaliai. Bronza atiteko I. Vasiliauskaitei ir J. Kovalskajai. Jos trečios liko ir Liepojoje, kur mažajame finale 2–0 (21:19, 21:15) palaužė aukščiausia reitingą turėjusias latves Beatę Liepajniecę ir Aniją Ozoliną.

Ketvirtąją vietą galutinėje Baltijos paplūdimio tinklinio čempionato įskaitoje užėmė I. Dumbauskaitė ir S. Križanauskaitė.

Baltijos vyrų paplūdimio tinklinio čempionais tapo tituluoti latviai Martinas Plavinis ir Edgaras Točsas. Sidabras atiteko estams Dmitriui Korotkovui ir Urmui Piikui, bronza – latviams Ardžiui Biedričiui ir Artūrui Rinkevičiui.

Aukščiausiai iš lietuvių yra Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius, kuriems atiteko penkta pozicija. Tiesa, jie dalyvavo tik vieninteliame etape Rokiškyje, kuriame ir tapo nugalėtojais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.