EUROLYGA 2023

Edgaras Matakas antroje savo rungtyje pasaulio čempionate iškovojo ketvirtąją vietą

Edgaras Matakas iškovojo ketvirtą vietą ir antroje savo rungtyje pasaulio žmonių su negalia plaukimo čempionate Mančesteryje. Trečiadienio vakarą Ramūno Leono treniruojamas Lietuvos paralimpinės rinktinės plaukikas atplaukė ketvirtas 100 metrų krūtine distancijoje.

 Edgaras Matakas<br> Dainiaus Ožalo/LPAK nuotr.
 Edgaras Matakas<br> Dainiaus Ožalo/LPAK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-02 23:35

Visiškai nematančių plaukikų SB11 klasėje besivaržantis E.Matakas finaliniame plaukime užtruko 1 min. 16.08 sek. ir į priekį praleido tris savo varžovus. Ilgą laiką Lietuvos atstovas plaukė trečias, bet finiše buvo lėtesnis ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Greičiau už lietuvį Mančesterio baseine plaukė pasaulio čempionu tapęs ir pirmenybių rekordą pasiekęs olandas Rogieras Dorsmanas (1 min. 10.31 sek.), sidabrą nuskynęs ukrainietis Danylo Čefarovas (1 min. 13.11 sek.) ir japonas Keiichis Kimura (1 min. 13.51 sek).

„Rezultatas nėra pats geriausias, bet tikriausiai jis toks, kokiam esu pasiruošęs plaukti šiuo metu. Pasakyti daug teigiamų dalykų apie patį plaukimą negaliu. Gaila, kad nepavyko greičiau praplaukti ir asmeninio rezultato pasiekti, bet turime, ką turime. Noriu visiems padėkoti už palaikymą“, – sakė E.Matakas.

E.Matakui tai buvo antras startas Mančesteryje. Kaunietis pirmadienį užėmė ketvirtą vietą 50 metrų laisvu stiliumi rungties finale, jį nuo bronzos medalio skyrė 0.27 sek.

Praėjusių metų pasaulio čempionate Madeiroje E. Matakas, plaukdamas 100 metrų krūtine, pelnė bronzą, o 50 metrų laisvu stiliumi rungtyje iškovojo sidabrą.

E.Matako trofėjų kolekcijoje iš viso yra keturi pasaulio čempionatų medaliai, Tokijo paralimpinė bronza ir trys Europos čempionato aukso apdovanojimai.

E.Matakas penktadienį Mančesteryje startuos paskutinėse rungtyje – plauks 100 metrų laisvu stiliumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.