EUROLYGA 2023

Jauniesiems Lietuvos rankinio talentams ir treneriams – išskirtinis garsių specialistų dėmesys

VŠĮ Nacionalinė rankinio akademija dvejus metus vykdė projektą „Rankinio trenerių kvalifikacijos tobulinimas talentų stovyklose“. Projekto tikslas – organizuoti praktinius profesinio tobulinimo renginius rankinio treneriams, kurie vyktų rankinio talentų stovyklų formatu, aukšto lygio tarptautinių rankinio varžybų metu.

 Stovyklos momentas<br> rankinis.lt
 Stovyklos momentas<br> rankinis.lt
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Aug 5, 2023, 9:46 AM

Lietuvos rankinio treneriai, dalyvaujantys mokymuose talentų stovyklose, atsiveždavo savo talentingiausius rankininkus ir toliau kursuose dalyvaudavo, kaip klausytojai, stebėjo lektorių vedamas treniruotes, rodomus pratimus, treniruotės organizavimo metodus, treniruotės planavimą ir kt.

„Lektoriai nustatydavo mūsų jaunųjų rankininkų ir rankininkių parengtumo lygį ir pagal tai parinkdavo geriausius mokymo pratimus ir mokymo metodiką. Išskirtinis dėmesys buvo skiriamas individualiai rankininkų technikai ir taktikai, kiekvienos pozicijos žaidėjų tobulinimui bei sprendimų priėmimui įvairiose žaidybinėse situacijose. Taip pat fiziniam žaidėjui rengimui, harmoningam kūno lavinimui, traumų prevencijai“, – apie stovyklas pasakojo projekto vadovas, Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Buvo surengtos 8 talentų stovyklos, kuriose iš viso dalyvavo 64 unikalūs treneriai ir 182 jaunieji rankininkai, kuriems teorines paskaitas skaitė ir praktinius užsiėmimus vedė aukščiausio lygio Lietuvos ir užsienio rankinio specialistai.

„Stovyklos buvo surengtos keturių amžiaus grupių merginoms ir keturių amžiaus grupių vaikinams. Atranka į talentų stovyklas vykdavo regioninių rinktinių stovyklų bei tarpregioninių rinktinių turnyrų metu. Kiekvienoje talentų stovykloje dalyvavo po 12–21 to amžiaus grupės trenerį ir po 16–30 to amžiaus jaunųjų rankininkų ar rankininkių“, – sakė M. Astrauskas.

Vaikinų talentų stovyklos buvo priderintos prie Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės stovyklų ir Europos čempionato atrankos rungtynių su Vengrijos, Sakartvelo, Šveicarijos rinktinėmis bei Lietuvos ir Ukrainos rinktinių draugiškomis rungtynėmis. Jos vyko Klaipėdoje bei Alytuje. Stovyklų dalyviai galėjo išbandyti Klaipėdos „Švyturio“ arenos dangą, stebėti Lietuvos nacionalinės rinktinės treniruotes, rungtynes, pabendrauti su Lietuvos vyrų rinktinės nariais.

Užsiėmimus talentų stovyklose vedė Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerių štabas – vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas, trenerio asistentas Gintaras Paškevičius, vartininkų treneris Egidijus Petkevičius, taip pat žinomas ispanų treneris, Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) lektorius Vicente Cotrina Cabal, Lietuvos jaunių rinktinės treneris Gintaras Cibulskis, patyręs kineziterapeutas Martynas Ramanauskas.

Merginų talentų stovyklos buvo priderintos prie Lietuvos nacionalinės moterų rinktinės Europos čempionato atrankos rungtynių su Lenkijos ir Šveicarijos rinktinėmis bei prie Lietuvos jaunimo rinktinės stovyklų, kurios vyko Klaipėdoje, Alytuje ir Garliavoje. Užsiėmimus merginoms vedė Lietuvos nacionalinės moterų rinktinės treneris Karolis Kaladinskas, vartininkų trenerė Kristina Kvedarienė, Lietuvos jaunių rinktinės trenerė Ernesta Žilienė. Apie testavimą bei treniruočių proceso valdymą, sportininkių mitybos ypatumus pasakojo dr. Audinga Kniubaitė, apie Lietuvos rankinio rinktinių rengimo strategiją išdėstė dr. M.Astrauskas, dvejose stovyklose dirbo ir ispanas C. V. Cabal.

Talentų stovyklų pabaigoje treneriai rinkdavo perspektyviausius kiekvieno amžiaus rankininkių ar rankininkų septynetukus, kurie buvo apdovanojami Lietuvos rankinio federacijos atributika.

Projektas „Rankinio trenerių kvalifikacijos tobulinimas talentų stovyklose“ buvo bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

„Dauguma rankinio trenerių bei jų auklėtinių buvo patenkinti tokia trenerių kursų forma ir tikisi, kad talentų stovyklos, priderintos prie Lietuvos vyrų ir moterų nacionalinių rinktinių rungtynių, vyks ir toliau“, – tvirtina M.Astrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.