EUROLYGA 2023

Finalinę Pasaulio jūrinio buriavimo čempionato dieną lietuviai kovos dėl vietos geriausiųjų penketuke

Pavargę, sušalę, bet laimingi – tokie į krantą po ilgojo naktinio navigacinio etapo grįžo Lietuvos buriuotojai Pasaulio jūrinio buriavimo ORC čempionate. Geriausiai jame sekėsi kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujamai „Arabela-Auga“ įgulai, kurie finišavo treti ir bendroje įskaitoje pakilo į šeštąją poziciją. Šeštadienį, finalinė čempionato dieną, jie ir aštuntąją vietą bendroje įskaitoje užimanti „Keturių vėjų“ (kpt. Karolis Janulionis) komanda sieks kovoti dėl vietos pasaulio geriausiųjų penketuke.

Finalinę Pasaulio jūrinio buriavimo čempionato dieną lietuviai kovos dėl vietos geriausiųjų penketuke<br>Organizatorių nuotr.
Finalinę Pasaulio jūrinio buriavimo čempionato dieną lietuviai kovos dėl vietos geriausiųjų penketuke<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 7:03 PM

Pastaroji para Lietuvos komandoms Pasaulio jūrinio buriavimo ORC čempionate buvo itin įtempta ir sudėtinga. Ketvirtadienio rytą startavę dvejose priešvėjinėse-pavėjinėse lenktynėse ir kovoję artimoje sportinėje kovoje, vakare, po nedidelės pertraukos, jie leidosi į ilgąjį naktinį navigacinį etapą, iš kurio į krantą sugrįžo tik šįryt.

Po permainingos kovos geriausiai šiame etape iš Lietuvos komandų pasirodė „Arabela-Auga“ komanda, kuri finišavo lyderių trejetuke.

„Pradėjome etapą labai neblogai, iškart buvome antroje vietoje po „Sugar 3“ komandos. Tačiau kažkuriuo metu distancijoje labai nurimo vėjas ir net nepastebėjom, kaip mus aplenkė „Matilda 4“ komanda. Vėliau, pavėjinė distancijos dalis mums buvo labai sėkminga, prisivijome konkurentus ir jau kėsinomės lenkti „Matildą 4“. Tačiau teisėjai dėl silpstančio vėjo sutrumpino distanciją ir mes nespėjome atsigriebti, likome treti“, – grįžęs į krantą pasakojo R. Šiugždinis.

Pasak jo, šis etapas išties buvo nemažas iššūkis komandai, mat į startą teko leistis beveik visai nespėjus pailsėti po dviejų rytinių lenktynių, o buriuoti sportiniu režimu naktį, 12 valandų, tikra nėra paprasta. Puikiai šiame etape sekėsi ir Lietuvos „X-35“ klasės jachtoms – kapitono Algirdo Žižio vadovaujama „TeKyla“ finišavo 7, o kapitono Tomo Barakausko vedama „Idefix“ – 12 pozicijoje.

„Nuovargis jaučiasi, esam nemiegoję, pervargę, peršlapę, bet nuotaikos tikri geros. Labai džiaugiamės komandos darna. Kadangi įgula patyrusi, galėjom sau leisti vienas kitą pakeisti distancijoje ir leisti bent trumpam pailsėti. O su nuovargiu kovojom gera nuotaika, ambicijom ir pastoviu darbu – kai nuolat dirbi, neturi laiko galvoti apie nuovargį“, – juokavo „TeKyla“ komandos narys Matas Kinderis. Jam pritarė ir „Dia“ komandos narė Deimantė Jarmalavičiūtė:

„Šiek tiek pašneki, kur varžovai, ką reikia aplenkti ir dar labiau dirbi. Tai tą nuovargį „užmušdavom“ darbu. Tačiau kažkaip netikėtai nebuvo labai sunku išbūti visą naktį. Buvo momentų, kai jau traukdavo prie miego, bet užkąsdavome ir vėl įsivažiuodavom“, – dalinosi buriuotoja.

Šeštadienį komandų pasaulio čempionate laukia finalinė diena, kurios metu orgnaizatoriai planuoja įgyvendinti dar dvejas priešvėjines-pavėjines lenktynes, kurios ir lems galutinius rezultatus.

Šiuo metu bendroje įskaitoje aukščiausias pozicijas iš Lietuvos komandų užima „Arabela-Auga“ (6 vieta) bei „Keturi vėjai“ (8 vieta), kurios turi šansų kovoti dėl geriausiųjų penketuko. Jei pavyktų į jį papulti – tai būtų geriausias Lietuvos pasiekimas ORC pasaulio ir Europos čempionatų istorijoje. Iki šiol aukščiausia užimta vieta buvo 6 – ją 2021 ir 2022 užėmė „Arabela-Auga“ Taline, Estijoje, vykusiame pasaulio čempionate ir Hanko, Norvegijoje, vykusiame Europos čempionate.

Pasaulio jūrinio buriavimo ORC čempionatas vyksta Kylyje, Vokietijoje, rugpjūčio 7–12 dienomis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.