EUROLYGA 2023

Pirmąją pasaulio čempionato dieną V. Andrulytė bendorje įskaitoje užbaigė 61-oje vietoje

Sekmadienį Hagoje, Nyderlanduose vykstančiame buriavimo pasaulio čempionate buvo įvykdyti pirmieji du plaukimai. Po jų, olimpietė Viktorija Andrulytė bendroje įskaitoje – 61 iš 109 ILCA6 sportininkių. Pirmauja vengrė buriuotoja Maria Erdi.

 V. Andrulytė<br> A.Ridikaitės nuotr.
 V. Andrulytė<br> A.Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-14 00:02

Pirmąją ILCA6 jachtų klasės plaukimų dieną vyravo vidutinio stiprumo, besikeičiančios krypties 13–18 mazgų (6–8 m/s) pietvakarių vėjas. Vakarykščio stipraus brizo sujaukta Šiaurės jūra vis dar bangavo 1,3 m aukščio bangomis, o dėl potvynių ir atoslūgių besikeičianti srovė siekė iki 3 km/h greitį.

Varžybos prasidėjo penkiais bendrais pirmalaikiais startais, o tai reiškia, kad visa starto procedūra buvo pakartota net šešis kartus. Tai sportininkėms pridėjo daugiau nei dvi papildomas valandas vandenyje. Esant tokiai stipriai priešpriešinei srovei net ir geriausioms pasaulio buriuotojoms buvo labai apskaičiuoti tikslų startą. Viktorijos pirmasis startas buvo geras, tačiau neatspėjusi vėjo pasisukimo ir pasirinkusi ne tą distancijos pusę, ties pirmuoju ženklu, sportininkė atsiliko iki laivyno vidurio ir finišavo 33. Antrasis dienos plaukimas vėl buvo pakartotas du kartus dėl to, kad daug sportininkių kirto starto liniją per anksti. Net 14 sportininkių šiandien buvo diskvalifikuotos dėl pirmalaikių startų. Lietuvos sportininkei Viktorijai Andrulytei antras startas nebuvo sėkmingas. Po jo, nepavykus pagerinti pozicijos, ji finišavo 31.

„Buvo labai ilga ir sunki diena. 7 val. vandenyje su labai stipria srove. Visoms buvo labai sunku susidoroti šiose sąlygose. Būtent dėl to turėjome tiek daug išankstinių startų. Džiaugiuosi, kad negavau juodos vėliavos, kas reikštų diskvalifikaciją. Rytoj vėl darysime viską iš naujo. Tik rytoj nusimato labai silpnas vėjas, o srovė išliks tokia pat stipri. Ruošiuosi dar vienai fiziškai ir psichologiškai sunkiai dienai“, – sakė Viktorija Andrulytė.

Per ateinančias dvi dienas organizatoriai planuoja įvykdyti dar 4 plaukimus. Po to laivynas pagal sportininkių balus bus išdalintas į auksinį ir sidabrinį. Pirmadienį ILCA6 plaukimai startuoja 12:00 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.