EUROLYGA 2023

Atkreipė dėmesį į išskirtinę Mykolo Aleknos savybę – ją jis paveldėjo iš tėčio Virgilijaus Specialiai lrytas.lt, Budapeštas

Lietuva jau nuo seno garsėdavo disko metimų sektoriuose – Romas Ubartas, Vaclovas Kidykas, Virgilijus Alekna – šie sportininkai praeityje garsindavo šalies vardą tarptautinių varžybų metu, pasiekdami saldžias bei medaliais pažymėtas pergales.

V.Alekna ir M.Alekna.<br>M.Kulbio ir A.Pliadžio nuotr. koliažas.
V.Alekna ir M.Alekna.<br>M.Kulbio ir A.Pliadžio nuotr. koliažas.
Virgilijus ir Mykolas Aleknos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Virgilijus ir Mykolas Aleknos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Romas Ubartas<br>T.Bauro nuotr.
Romas Ubartas<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Alekna.<br>R.Tarasevičiaus nuotr.
Mykolas Alekna.<br>R.Tarasevičiaus nuotr.
Mykolas Alekna<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Alekna<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Specialiai lrytas.lt, Budapeštas (Vengrija)

2023-08-18 15:42, atnaujinta 2023-08-19 09:00

Dabar iš legendinių lengvaatlečių estafetę perėmė naujoji karta – Andrius Gudžius bei broliai Mykolas ir Martynas Aleknos.

Būtent ši trijulė disko metimo rungtyje gins Lietuvos garbę rugpjūčio 19–27 dienomis Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate.

Tarp visų lietuvių šiemet ryškiausiu pasirodymu išsiskyrė Mykolas Alekna – sportininkas pavasarį diską buvo numetęs net 71 metrą ir taip pasiekė savo geriausią asmeninį rezultatą.

Nors legendinio V.Aleknos sūnui vos 20 metų, bet disko metimų sektoriuje jis nėra naujokas – tarptautinei arenai skambiai Mykolas prisistatė dar praėjusiais metais, kai tapo Europos čempionu bei pasaulio vicečempionu.

Dukart olimpinio čempiono tėčio pėdomis žengiantis disko metikas pasižymi ne tik tvirtomis fizinėmis, bet ir psichologinėmis savybėmis.

„Mykolas taip pat turi savo metams neįprastą psichologiją. Daug kalbėjome su specialistais ir esame visi nustebę, nes tokioje jaunystėje turėti tokį psichologinį tvirtumą...

Jis eina į rimtas varžybas ir to nejaučia, jam tai tarsi šventė, jis nejaučia jokios įtampos. Ir jam visiškai neįdomu, kokie jo varžovai. Jie gali būti ir aukščiausio lygio, bet jis nuo to net mes dar geriau“, – portalui lrytas.lt pasakojo 1992-ųjų Barselonos olimpinių žaidynių čempionas Romas Ubartas.

Ramus veidas, jokios įtampos bei didelių emocijų. Kažkur girdėta?

Vyresnės kartos lengvosios atletikos sirgaliai puikiai pamena, kad tokiomis pat savybėmis pasižymėjo ir Mykolo tėtis V.Alekna.

R.Ubartas neabejoja, kad jaunasis sportininkas tai paveldėjo iš geriausiu visų laikų Lietuvos disko metiku laikomo lengvaatlečio.

„Šia psichologija pasižymėdavo ir jo tėtis Virgis. Net kai jis atlikdavo itin gerus metimus arba priešingai – metimai nepasisekdavo, tai jo veido išraiška būdavo lygiai tokia pat.

Žinoma, nebūdavo aišku, kas ten dėdavosi viduje, bet tas gebėjimas susikaupti, išlaikyti psichologinę pusiausvyrą tokiomis sąlygomis – tai yra nuostabus dalykas. Na, Mykolui tai yra tikra tėvo dovana“, – teigė 63-ejų čempionas.

Jo teigimu, unikaliam sportininkui reikiamas savybes Mykolas Alekna paveldėjo ne tik iš tėčio, bet ir mamos.

„Reikia priminti ir mamą. Mama buvo septynkovės sportininkė, ji buvo labai greita, koordinuota, ta abiejų tėvų simbiozė sukūrė unikalų disko metiką. Tokio Lietuvoje dar nebuvo“, – pridūrė R.Ubartas.

Savo pasirodymą disko metikai Budapešte pradės šeštadienį vyksiančiose kvalifikacinėse varžybose. Jos startuos nuo 20 val. 10 min. Lietuvos laiku.

Finalinės kovos bus rengiamos pirmadienį, rugpjūčio 21-ąją.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė Budapešte vyksiančiame pasaulio čempionate:

Mykolas Alekna (disko metimas), Martynas Alekna (disko metimas), Andrius Gudžius (disko metimas), Ieva Zarankaitė (disko metimas), Edis Matusevičius (ieties metimas), Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), Aina Grikšaitė (trišuolis), Dovilė Kilty (trišuolis), Airinė Palšytė (šuolis į aukštį), Gediminas Truskauskas (200 m), Modesta Justė Morauskaitė (400 m), Gabija Galvydytė (800 m), Greta Karinauskaitė (3000 m kl/b), Marius Žiūkas (20 km sportinis ėjimas), Austėja Kavaliauskaitė (35 km sportinis ėjimas), Loreta Kančytė (maratonas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.