EUROLYGA 2023

Dėl stipriausių Lietuvos paplūdimio tinklinio komandos vardų kovos ir Europos čempionato dalyviai

Jau šį savaitgalį – rugpjūčio 25–27 dienomis – aikštyne prie Baltojo tilto bus surengtas „Olybet“ Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatas. Daugiau nei 40 porų sieks išsiaiškinti, kas šiemet verti vadintis stipriausiais Lietuvoje.

 Audrius Knašas<br>„Volleyball World“ nuotr.
 Audrius Knašas<br>„Volleyball World“ nuotr.
Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas. <br>„Volleyball World“ nuotr.
Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas. <br>„Volleyball World“ nuotr.
 Airinė Raupelytė<br>„Volleyball World“ nuotr.
 Airinė Raupelytė<br>„Volleyball World“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-08-25 13:53

Net 32 komandos varžysis vyrų turnyre, kuriame bus ir visos geriausios šalies poros. Tarp jų – Europos čempionato dalyviai, neseniai prestižiniame „Elite 16“ turnyre Hamburge su stipriausiomis pasaulio komandomis kovoję Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas.

Jie gins praėjusiai metais iškovotą čempionų titulą ir sieks jau trečią sykį karjeroje pasidabinti aukso medaliais.

Į aukščiausias vietas taikysis ir 2021 metų Lietuvos čempionai bei taip pat nemažai patirties tarptautinėse varžybose sukaupę Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

Vyrų varžybose taip pat dalyvaus 2022 metų Europos U22 čempionato ketvirtos vietos laimėtojai Karolis Palubinskas ir Mantas Donėla. Taip pat – ne vieną Lietuvos čempiono titulą savo kolekcijoje turintis Arnas Rumševičius, kurio porininku šįkart bus Artūras Vincėlovičius.

Stipriausios komandos į „Olybet“ Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatą pateko pagal reitingą. Likusieji tokią teisę išsikovojo dalyvaudami Baltijos šalių paplūdimio tinklinio čempionate ir atrankos varžybose, kurias organizavo „Paplūdimio tinklinio lyga“ (PTL).

Lietuvos paplūdimio tinklinio gerbėjai Vilniuje turės puikią progą išvysti žaidžiančias penktąją vietą Europos čempionate užėmusias Moniką Paulikienę ir Ainę Raupelytę. Jos neabejotinai bus moterų varžybų favoritėmis, juolab, kad kai kurios pajėgios komandos šį savaitgalį bus išvykusios į „Beach Pro Tour Futures“ turnyrus užsienyje.

Visgi jeigu ne aukso, tai dėl kitų spalvų medalių turėtų vykti atkaklios kovos. Dalyvių sąraše yra ne viena žinoma pavardė – Lietuvos čempionate dalyvaus Liubov Zobninos ir Veronikos Žukovos, Dominykos Naudužaitės ir Karolės Virbickaitės, Karolinos Šantarytės ir Evelinos Matiukaitės, Indrės Pretkelytės ir Paulinos Levickytės duetai. Iš Ispanijos atvykusi Marija Karaliūtė žais poroje su Urte Andriukaityte.

Finalinės kovos vyks sekmadienį. Tinklininkai varžysis ne tik dėl LTF bei FIVB reitingo taškų, bet ir dėl piniginių prizų. „Olybet“ Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondas – 4 tūkst. eurų.

Penktadienį nuo 16 val. prasidės vyrų kvalifikacinės varžybos. Šeštadienį nuo 9 val. vyks grupių varžybos, o sekmadienį – finalinės kovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.