EUROLYGA 2023

Įspūdinga – studenčių tinklinio rungtynėse Nebraskoje užfiksuotas visų laikų moterų sporto lankomumo rekordas

Trečiadienį „Memorial“ stadione Nebraskoje vykusios studentų merginų tinklinio rungtynės tarp Nebraskos ir Omaha universitetų įsirašė į pasaulio sporto istoriją. Šias rungtynes stebėjo net 92 003 sirgaliai, o tai yra ne tik moterų tinklinio, bet ir viso pasaulio moterų sporto rekordas.

 Įspūdinga – studenčių tinklinio rungtynėse Nebraskoje užfiksuotas visų laikų moterų sporto lankomumo rekordas<br> huskers.com nuotr.
 Įspūdinga – studenčių tinklinio rungtynėse Nebraskoje užfiksuotas visų laikų moterų sporto lankomumo rekordas<br> huskers.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 6:09 PM

Anksčiau rekordinis sirgalius skaičius moterų sporto rungtynėse buvo užfiksuotas praėjusių metų balandį, kai UEFA moterų futbolo Čempionų lygos susitikimą tarp „Barcelona“ (Ispanija) ir „Wolfsburg“ (Vokietija) ekipų Barselonos „Camp Nou“ Stadione stebėjo 91 648 sirgaliai.

Ankstesnis rekordas JAV moterų sporte buvo 90 185 sirgaliai 1999 metų pasaulio moterų futbolo čempionato finale Pasadenoje.

Daugiau nei įspūdingai buvo pagerinti ir JAV studentų (NCAA) tinklinio rekordai. Anksčiau daugiausiai – 18 755 žmonės – buvo apsilankę NCAA finalo rungtynėse Kolambuse 2021 metais.

Nebraskos universitete tinklinis yra itin populiarus ir stiprus. Jau yra išparduoti bilietai į 306 iš eilės Nebraskos „Husker“ komandos rungtynes NCAA reguliariajame sezone. Tiesa, pastarosios rungtynės stadione nėra įtrauktos į šią statistiką, nes jos įprastai rungtyniauja Devaney sporto centro salėje. Čia ji rungtyniauja nuo 2013 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.