EUROLYGA 2023

Lietuvos graplingo rinktinės nariai pasaulio čempionatui ruošėsi Palangoje

Besibaigiant vasarai, Lietuvos graplingo federacija Palangoje surengė tradicinę tarptautinę graplingo imtynių stovyklą, kurios tikslas kuo geriau paruošti kovotojus prieš artėjantį pasaulio čempionatą. Tiesa, be Lietuvos atstovų šiemet stovykloje dalyvavo ir latviai, ir uzbekai.

 Graplingo rinktinė rengiasi Palangoje.
 Graplingo rinktinė rengiasi Palangoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 2:35 PM

„Nors stovyklą rengiame ne vienus metus, tačiau tokio didelio susidomėjimo dar niekada nebuvo. Iš pradžių didinome dalyvių skaičių, o vėliau tiesiog nutraukėme registraciją. Esu tikras, kad dalyviai nenusivylė, nes turėjome aukščiausio lygio seminarus bei treniruotes“, – sakė federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Į „Palangos dailę“ susirinko Šakių „Audros“, Jonavos ir Vilniaus „Faiterio“, Vilniaus Kovos menų akademijos, Vilniaus „Pankratos“, Ukmergės dziudo klubo, Panevėžio „Simmas Team“ ir Vilkaviškio „Rolando Janavičiaus BJJ“ klubų sportininkai. Nemaža dalis jų spalio 7 dieną varžysis Pasaulio graplingo čempionate.

„Tos stovyklos pradinis tikslas buvo paruošti kovotojus svarbiausioms sezono varžyboms, nepriklausomai, ar tai būtų pasaulio, ar Europos čempionatas. Šis tikslas nesikeičia ir, natūralu, kad norime, jog mūsų sportininkai spalį pasitiktų būdami geriausios formos“, – komentavo K.Smirnovas.

Stovyklos metu per penkias dienas buvo pravestos aštuonios graplingo imtynių treniruotės – seminarai, kurių metu sportininkai buvo supažindinti su graplingo imtynių subtilybėmis, kova stovėsenoje ir parteryje. Buvo aiškinamos IGF grappling imtynių taisyklės. Seminarus vedė aukštos klasės, turintys didelę patirtį treneriai ir pedagogai.

Tarp jų, pasaulio graplingo čempionas, federacijos prezidentas K.Smirnovas, daugkartinis tarptautinių čempionatų nugalėtojas, brazilų džiudžitsu juodas diržas Rolandas Janavičius, Daugkartinis Pasaulio, Europos, Baltijos šalių ir Lietuvos graplingo imtynių čempionas, IGF graplingo juodas diržas Konstantinas Mokšinas ir daugkartinis Pasaulio, Europos ir Baltijos šalių graplingo imtynių nugalėtojas Albertas Kašėta.

„Pasirinkimai nėra atsitiktiniai – tai per daugelį metų suformuota praktika. Nesinori savęs pernelyg aukštinti, bet neabejoju, kad kiekvienas dalyvis patvirtintų, jog lektoriai savo darbą atliko itin profesionaliai“, – sakė K.Smirnovas.

Kaip jau minėjome, artimiausias organizacijos renginys – 2023 metų pasaulio IGF graplingo čempionatas. Jis pirmą kartą bus surengtas Šiauliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.