EUROLYGA 2023

Vilniaus „Amber“ klubo kvietimu Lietuvoje lankosi Ukrainos rankinio čempionai

Daugkartiniai Ukrainos čempionai Zaporižios „Motor“ rankininkai vieši Lietuvos sostinėje, kur draugiškose rungtynėse išbando jėgas su Vilniaus „Amber“ klubu. Pirmas „Amber“ ir „Motor“ rankininkų susitikimas įvyko trečiadienį, antrosios rungtynės vyks penktadienį.

Vilniaus „Amber“ ir Zaporižios „Motor“ rankinio klubų dvikova.<br> A.Pliadžio nuotr.
Vilniaus „Amber“ ir Zaporižios „Motor“ rankinio klubų dvikova.<br> A.Pliadžio nuotr.
Vilniaus „Amber“ ir Zaporižios „Motor“ rankinio klubų dvikova.<br> A.Pliadžio nuotr.
Vilniaus „Amber“ ir Zaporižios „Motor“ rankinio klubų dvikova.<br> A.Pliadžio nuotr.
Vilniaus „Amber“ ir Zaporižios „Motor“ rankinio klubų dvikova.<br> A.Pliadžio nuotr.
Vilniaus „Amber“ ir Zaporižios „Motor“ rankinio klubų dvikova.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 1:46 PM

„Norėjome pakviesti Ukrainos čempionus į Lietuvą ir su jais sužaisti draugiškas rungtynes. Kuo tik galime, stengiamės padėti Ukrainos rankiniui.

Praėjusį sezoną „Motor“ komandą treniravusio Gintaro Savukyno dėka, viską pavyko greitai ir sėkmingai suorganizuoti, – sakė „Amber“ klubo vadovas Andrejus Tumas. – Su Ukrainos čempionais sutapo mūsų norai.

Abi komandos yra ženkliai atjaunėjusios ir nori įgauti kuo daugiau tarptautinių varžybų patirties. Ieškojome kuo stipresnių varžovų, o „Motor“ komanda ne vieną sezoną žaidė Čempionų lygoje, praėjusį sezoną pateko į Europos lygos atkrintamąsias varžybas. Negalėjome praleisti progos išbandyti jėgas su tokiu pajėgiu varžovu.“

„Esame labai dėkingi vilniečiams už kvietimą. Vilnius yra puikus miestas, o Lietuva – nuostabi šalis. Pas jus visur matome Ukrainos vėliavas. Jaučiame, kad lietuviai pergyvena dėl Ukrainos. Esame labai dėkingi visiems Lietuvos žmonėms už palaikymą, o „Amber“ klubui už šiltą priėmimą, – sakė „Motor“ klubo prezidentas Aleksijus Blasovas. – „Motor“ klubui tai pirma viešnagė Lietuvoje. Nemaža dalis klubo rankininkų, kurie sudaro Ukrainos rinktinės pagrindą, lankėsi prieš metus Alytuje, kur vyko dvejos draugiškos Ukrainos nacionalinės komandos rungtynės su Lietuvos rinktine, treniruojama Gintaro Savukyno. Esame be galo dėkingi, kad Lietuva mums tiek padeda.“

Praėjusį sezoną G. Savukyno treniruoti „Motor“ rankininkai, prasidėjus karui, laikiną prieglobstį rado Vokietijos antrojoje „Bundeslygoje“. Artėjantį sezoną „Motor“ grįžta į Ukrainą ir žais atnaujintame nacionaliniame Ukrainos čempionate.

„Klubas nusprendė grįžti į Zaporižę. Gyvensime ir treniruosimės Zaporižioje, nors esame netoli fronto. Ukrainos čempionato rungtynes žaisime Ukrainos vakaruose, kur situacija ramesnė ir saugesnė.

Ten yra mažesnė tikimybė, kad sulauksime apšaudymų ir bombardavimų, – pasakojo „Motor“ vadovas A. Blasovas. – Džiaugiamės, kad Ukrainos rankinio čempionatas bus atnaujintas.

Kol kas dalyvaus tik aštuonios komandos, bet džiugu tai, kad jau numatytas pilnavertis sezonas. „Motor“ klubas taip pat dalyvaus Europos taurės turnyre.

Deja, tarptautinė rankinio federacija dėl saugumo, namų rungtynių mums neleis žaisti Ukrainoje. Todėl abejas rungtynes teks žaisti svečių aikštelėje.“

Europos turnyruose šį sezoną debiutuos ir „Amber“ rankininkai. Pirmajame Europos taurės turnyro etape rugsėjo 14 ir 16 d. „Amber“ svečiuose susitiks su Italijos „SSV Brixen Handball“ klubu.

„Praėjusį sezoną debiutavome Baltijos rankinio lygoje. Šį sezoną norėjome žengti dar vieną didelį žingsnį į priekį klubo vystyme ir debiutuosime Europos taurės turnyre. Stengsimės kuo geriau atstovauti Lietuvai ir bandysime įveikti pirmąjį etapą, – teigė „Amber“ klubo vadovas A Tumas. –

Prieš sezoną pavyko gan sėkmingai sukomplektuoti komandą. Prikalbinome į mūsų komandos gretas įsilieti Prancūzijoje rungtyniavusį Lietuvos rinktinės vartininką Luką Gurskį. Dar praėjusį sezoną iš Danijos „Skjern“ klubo jaunimo akademijos grįžo Matas Aukštikalnis. Atėjo jauni žaidėjai iš Klaipėdos „Dragūno“, turime pajėgių legionierių iš Ukrainos ir Baltarusijos. Visi jie tiki „Amber“ klubo ateitimi ir tikimės tobulėti visi kartu.“

Pirmame „Amber“ ir „Motor“ susitikime pergalę rezultatu 32:26 šventė Ukrainos čempionai. Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius pelnęs Ernestas Stvolas, Yahoras Shymančiukas įmetė 4 įvarčius, po 3 įvarčius surinko Mykyta Litvinenko ir Olehas Ivančenko.

Rungtynes Vilniuje stebėjo ir su Kauno „Granito“ komanda IHF taurę 1987 metais laimėjęs legendinis vartininkas ukrainietis Michailas Juzko, kuris kartu su buvusiais Lietuvos rinktinės rankininkais labdara daug padeda kovojančiai Ukrainai.

Antrosios „Amber“ ir „Motor“ rankininkų rungtynės vyks penktadienį 19.15 val. „Sostinės tauro“ sporto mokyklos salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.