EUROLYGA 2023

Lietuvos triatlono keturiasdešimtmečio finalinėje šventėje išaiškinti Lietuvos čempionai

Panevėžio miesto gimtadienio savaitgalyje ypatingai daug dėmesio buvo skirta triatlonui. Šiemet triatlono bendruomenė mini Lietuvos triatlono 40-metį. Simboliškai paskutinis 2023-iųjų metų triatlono sezono renginys vyko tame pačiame mieste, kaip ir pirmasis prieš keturis dešimtmečius.

 Lietuvos triatlono keturiasdešimtmečio finalinėje šventėje išaiškinti Lietuvos čempionai<br> Lietuvos triatlono federacijos nuotr.
 Lietuvos triatlono keturiasdešimtmečio finalinėje šventėje išaiškinti Lietuvos čempionai<br> Lietuvos triatlono federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 8:07 PM

1983 m rugsėjo 18 d. Lietuva tapo penktoji šalis pasaulyje, suorganizavusi triatlono varžybas. Pirmasis triatlonas įvyko 1980 m tuometinėje Čekoslovakijoje, nuo to laiko triatlonas išpopuliarėjo visame pasaulyje, o nuo 2000 m ši sporto šaka įtraukta ir į vasaros Olimpines žaidynes.

Panevėžys laikomas triatlono sostine ir dėl sporto istorijos, ir dėl itin palankių šio tipo varžybom sudaromų sąlygų. Triatlono trasos – prestižinio lygio, bent kelis kartus per metus lietuviai ir svečiai iš visos Europos gali jas išbandyti, pažinti Panevėžį, plaukimo, dviračių ir bėgimo rungtis įveikti gražiausiose miesto vietose.

Šiandien vykusiame atvirame Lietuvos standartinės distancijos triatlono čempionate dalyviai turėjo įveikti 1500 m plaukiant Panevėžio Senvage, 40 km minant miesto centro gatvėmis ir 10 km bėgant Senvagės parke.

Įvairaus amžiaus ir pajėgumo dalyviai varžėsi dėl prizinio 3000 Eur fondo bei čempionų titulų. Startavo ir pirmieji Lietuvoje triatloną išbandę sportininkai.

Vienas jų – itin žinomas triatlono bendruomenei, buvęs Lietuvos triatlono federacijos prezidentas, triatletas, treneris Vidmantas Urbonas džiaugėsi, kad per 40 metų triatlono sporto šaka įgauna masiškumą Lietuvoje: „Džiugu, kad žmonės sportuoja, kad vyksta tokio lygio varžybos pas mus, labai tik dar norėčiau pamatyti Olimpinėse žaidynėse bent vieną Lietuvos sportininką.“

Standartinės distancijos čempionais tapo latvis Artūrs Liepa ir Unė Narkūnaitė. Antros vietos atiteko Lukui Prokopavičiui ir Ugnei Paurytei, o trečias vietas iškovojo Mantas Jablonskis ir Gabrielė Garbauskaitė.

Atviras Lietuvos standartinės distancijos triatlono čempionatas – paskutinis Lietuvos triatlono 2023 m reitingo etapas. Metų reitingo lyderiai bus apdovanoti sezono uždarymo renginyje gruodžio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.