EUROLYGA 2023

Istorinį triumfą pasiekęs N. Džokovičius pergalę skyrė K. Bryantui

Novakas Džokovičius ir toliau puošia bei tęsia savo įspūdingą tenisininko karjerą. Serbas „US Open“ didžiajame finale įveikė rusų atstovą ir iškovojo 24-ąjį „Didžiojo kirčio“ karjeros titulą. Iškovojęs šį titulą serbas vienetų turnyre susilygino su Margaret Court, kuri turi analogišką skaičių iškovotų trofėjų.

 Novakas Džokovičius<br> Scanpix/SPO nuotr.
 Novakas Džokovičius<br> Scanpix/SPO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2023, 7:28 AM, atnaujinta Sep 11, 2023, 8:32 AM

N.Džokovičius 6:3, 7:6 (5) ir 6:3 įveikė Daniilą Medvedevą ir kartu šią pergalę skyrė legendiniam krepšininkui Kobe Bryantui, kurio atributiką buvo apsivilkęs ir pats N.Džokovičius.

„Sukurti naują istoriją šiame sporte yra kažkas neįtikėtino ir ypatingo. Sunku nusakyti jausmą, ką dabar jaučiu. Aš apie tai svajojau vaikystėje, kuomet buvau 7-erių, 8-nerių… Aš norėjau tapti geriausiu tenisininku pasaulyje ir laimėti Vimbldono turnyrą. Tai buvo vienintelis dalykas, kurio norėjau.

Kai suvokiau, kad yra daugiau turnyrų, aš pradėjau svajoti apie naujas svajones, nusistačiau naujus tikslus. Aš nė nenumaniau, kad aš čia stovėsiu ir kalbėsiu apie 24 iškovotus titulus.

Kobe buvo artimas mano draugas – mes daug kalbėdavomės apie nugalėtojo mentalitetą. Kai aš buvau patyręs traumą, sunkiai ją išgyvenau ir bandžiau grįžti atgal į teniso kortus bei į aukščiausią savo žaidimo lygį, jis buvo tas žmogus, kuriuo labai pasitikėjau ir į kurį atsirėmiau. Jis visąlaik buvo šalia, kai man iškildavo bet kokie klausimai, kai man reikėjo palaikymo.

Kas jam ir jo dukrai įvyko prieš kelerius metus, kai jiedu mirė... man labai skaudėjo... Aš galvojau, kad 24 marškinėlių numeris, kurį jis vilkėjo Los Andžele, dėl jo jis tapo žinomas visame pasaulyje. Aš galvoju, kad man iškovoti 24-ąjį titulą būtų labai simboliškas dalykas prisimenant jį“, – po mačo kalbėjo N.Džokovičius.

Nepaisant to, kad mačo metu N.Džokovičius vienu metu atrodė pavargęs, keturiskart „US Open“ turnyro čempionas padarė tai, ką jis daro, kuomet spaudimas pasiekia aukščiausią tašką – rado būdų nugalėti.

N.Džokovičius pirmadienį (šiandien – red.) grįš į aukščiausią ATP reitingo vietą (pirmąją – red.).

N.Džovokičius, iškovojęs šią pergalę, savo kišenę papildė trimis milijonais JAV dolerių ir 1200 ATP reitingo taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.