EUROLYGA 2023

Dėl M. Drobiazko Lietuvos pilietybės panaikinimo suirzę rusai spjaudosi nuodais: „Kokią teisę jie turi?“

Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda jau iki kitos savaitės pradžios padės parašą ir panaikins išimties tvarka 1993-siais suteiktą Lietuvos Respublikos pilietybę ledo šokėjai 51-erių Margaritai Drobiazko.

Margarita Drobiazko<br>mach.tv nuotr.
Margarita Drobiazko<br>mach.tv nuotr.
M.Drobiazko ir T.Navka.<br>Lrytas.lt archyvo ir stopkadro nuotr. koliažas.
M.Drobiazko ir T.Navka.<br>Lrytas.lt archyvo ir stopkadro nuotr. koliažas.
M.Drobiazko ir P.Vanagas.
M.Drobiazko ir P.Vanagas.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko<br>cojo nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko<br>cojo nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 11:23 AM

Ketvirtadienį posėdžiavusi Pilietybės reikalų komisija pateikė rekomendaciją šalies vadovui dėl M.Drobiazko pilietybės atėmimo klausimo.

„Komisija priėmė sprendimą siūlyti Respublikos Prezidentui pripažinti Margaritą Drobiazko netekus jai išimties tvarka suteiktos Lietuvos Respublikos pilietybės dėl jos viešai reiškiamo palaikymo Rusijos Federacijai, kuri traktuojama kaip priešiška Lietuvai, Europos Sąjungos valstybėms ir jų sąjungininkėms valstybėms“, – tikino komisijos pirmininkas Pranas Žukauskas.

Aštuoni komisijos nariai po trijų valandų posėdžio šį sprendimą priėmė vienbalsiai.

Buvo teigiama, kad M. Drobiazko bendradarbiauja su Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona Tatiana Navka, dalyvauja jos organizuojamuose šokių ant ledo pasirodymuose.

Nurodoma, kad tokie renginiai padeda plėtoti Maskvos režimo naratyvą apie „Rusijos pasaulį“ ir stiprinti Kremliaus galią.

Pati M.Drobiazko išplatino Pilietybės reikalų komisijai laišką, kuriame kritikavo siūlymus panaikinti jai suteiktą pilietybę.

Iniciatyvą ji vadino „raganų medžiokle“ ir tvirtino, kad kartu su šokių ir gyvenimo partneriu Povilu Vanagu neša „kultūros ir gėrio šviesą“, o propagandinėje veikloje nedalyvauja.

Rusijos sostinėje Maskvoje gimusiai ir ten gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Vos tik žinia apie pilietybės panaikinimą pasiekė Rusiją, agresorės žiniasklaidoje pasipylė kaltinimai Lietuvai ir M.Drobiazko garbinimas dėl nenoro neva pataikauti pasą prieš 30 metų suteikusiai Europos sąjungos šaliai.

Ypač savo pasisakymais pasižymėjo neva rusų dailiojo čiuožimo ikona, dar SSRS nusikaltusios trenerės titulą nešiojanti Tatjana Tarasova.

Ji aiškino, kad Lietuva žemina M.Drobiazko.

„Margarita elgiasi visiškai teisingai, pateikusi laišką Lietuvai savo socialiniame tinkle. Kokią teisę jie turi iš jos ką nors atimti? Ką, jų nuomone, ji daro ne taip? Kokia ji užsiima politine propaganda?, – mach.tv portalui žaibus į Lietuvos pusę laidė T.Tarasova. – Ar kiti lietuviai nedirba Rusijoje? Atrodo, kad jų ambasada Maskvoje dirba. Margaritai ir Povilui Vanagui tiesiog buvo siūlomas darbas. Jie sėkmingai tą darbą atlieka – čiuožia ant ledo.

Kur problema? Ir vėlgi, kuo remiantis iš M.Drobiazko norima viską atimti?

Dailusis čiuožimas Lietuvoje visiškai nesivysto, o jie daro viską, kad jis vystytųsi.

Jų dėka atsiranda trenerių ir daug kas imasi dailiojo čiuožimo – kažkokie neprotingi Lietuvoje valdininkai. Manau, kad Lietuvos valdžia žemina M.Drobiazko. Tai tiesiog baisu“.

Kiek anksčiau pasisakė ir Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka.

Pas ją ledo šou šoka M.Drobiazko ir P.Vanagas, o didžiąją dalį koncertams ir pasirodymams būtinų pinigų T.Navka gauna iš valstybės biudžeto teigiant, kad jos kurti spektakliai ant ledo reprezentuoja Rusiją.

„Margarita ir Povilas ne tik nekelia grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui, bet yra šalies pasididžiavimas ir simbolis.

Mačiau, kiek gerbėjų kiekvieną vakarą atvykdavo į Sočį pasidžiaugti Margaritos ir Povilo talentu, kurie atliko pagrindinius vaidmenis mūsų pasakoje „Šeherezados meilės istorija“.

Ir viskas, kas nutiko Rusijos sportininkams tarptautiniuose turnyruose ir Margaritai dėl jos dalyvavimo mūsų šou, verta tik pasipiktinimo ir neturi jokio sveiko proto dalelės.

Sportas visada buvo ir turėtų išlikti vienijančia jėga, draugystės ir vienybės simboliu, o ne šantažo ir grasinimų objektu“, – propagandinei „RIA Novosti“ naujienų agentūrai sakė T. Navka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.