EUROLYGA 2023

M. Drobiazko Lietuvos pilietybe galės pasidžiaugti dar kelias dienas

Prezidentas Gitanas Nausėda žada pasirašyti dekretą dėl išimties tvarka ledo čiuožėjai Margaritai Drobiazko suteiktos pilietybės naikinimo prieš išvykdamas į Jungtinių Tautų (JT) Generalinę Asamblėją.

 Margarita Drobiazko<br> mach.tv nuotr.
 Margarita Drobiazko<br> mach.tv nuotr.
 Margarita Drobiazko<br> mach.tv nuotr.
 Margarita Drobiazko<br> mach.tv nuotr.
Ledo žvaigždės.Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas<br>R.Neverbicko nuotr.
Ledo žvaigždės.Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-09-15 09:55

„Duokite man tiesiog laiko ir man laiko tikrai nereikės daug. Manau, kad tą padarysiu dar prieš išvykdamas į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją Niujorke“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jungtinėse Valstijose JT Generalinė Asamblėja rinksis kitą savaitę.

Kaip skelbta anksčiau, ketvirtadienį Pilietybės reikalų komisija pateikė rekomendaciją šalies vadovui, siūlydama naikinti už nuopelnus sporto srityje šokėjai suteiktą Lietuvos Respublikos pilietybę.

Iniciatyvos dėl M. Drobiazko pilietybės panaikinimo ėmėsi grupė Seimo narių, kreipęsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM). Pastaroji, įvertinusi atsakingų institucijų išvadas, savo ruožtu kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydama priimti sprendimą dėl išimties tvarka čiuožėjai suteiktos pilietybės.

Rašte pažymima, kad, institucijų vertinimu, M. Drobiazko bendradarbiauja su Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona Tatiana Navka, dalyvauja jos organizuojamuose šokių ant ledo pasirodymuose. Nurodoma, kad tokie renginiai padeda plėtoti Maskvos režimo naratyvą apie „Rusijos pasaulį“ ir stiprinti Kremliaus galią.

Visgi, šią savaitę išplatintame viešame laiške Pilietybės reikalų komisijai M. Drobiazko kritikuoja siūlymus panaikinti jai suteiktą pilietybę.

Iniciatyvą ji vadina „raganų medžiokle“ ir tvirtina, kad kartu su šokių ir gyvenimo partneriu Povilu Vanagu neša „kultūros ir gėrio šviesą“, o propagandinėje veikloje nedalyvauja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.