EUROLYGA 2023

„Deimantinės lygos“ disko metimo finale favoritams nosį nušluostė australas, o A. Gudžius liko šalia pakylos

Praėjusių metų pasaulio lengvosios atletikos čempionato sostinėje Judžine (JAV) dvi dienas vyko finalinis „Deimantinės lygos“ etapas, į kurį buvo sukviesti geriausieji atletai. Varžybose surengtos ir disko metimo rungties kovos, kuriose tarp 6 dalyvių varžėsi ir lietuvis Andrius Gudžius.

 Andrius Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
 Andrius Gudžius.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-17 22:54

Mūsų atstovui nepavyko užimti prizinės vietos – A.Gudžius liko ketvirtas. Geriausiu – trečiuoju – bandymu lietuvis diską nuskraidino 65,47 metro.

Tuo tarpu pergalę iškovojo ne favoritai, o statistu turėjęs būti australas Matthew Denny. Jis aplenkė slovėną planetos vicečempioną Kristjaną Čehą bei pasaulio čempioną švedą Danielį Stahlį ir paskutiniu metimu pasiekė naują Australijos rekordą – 68,43 m.

M.Denny pirmą kartą karjeroje laimėjo „Deimantinės lygos“ finalą.

Mykolas Alekna šiemet dalyvavo tik viename „Deimantinės lygos“ etape Švedijoje ir surinko 5 taškus ir nebuvo pakviestas į lemiamas kovas.

Disko metikai finaliniame „Deimantinės lygos“ etape dalinosi net 57,5 tūkst. JAV dolerių prizinį fondą. Judžine laimėjęs M.Denny į savo banko sąskaitą įsidėjo 30 tūkst. JAV dolerių. A.Gudžiui atiteko 4000 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.