EUROLYGA 2023

Rusų slidininkai inkščia – pasaulis ir toliau juos palieka už borto

Apie savo išskirtinumą, galybę ir žinias, jog jau šią žiemą vėl galės startuoti tarptautinėje arenoje kliedėję Rusijos slidinėjimo federacijos vadovai gavo eilinį antausį. Švedų leidinys „Aftonbladet“ sužinojo, kad tarptautinė slidinėjimo federacija (FIS) pratęsė Rusijos slidininkų diskvalifikaciją.

Rusijos slidinininkai ir toliau lieka už tarptautinių varžybų borto.<br>Scanpix.com nuotr.
Rusijos slidinininkai ir toliau lieka už tarptautinių varžybų borto.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-30 10:48

Tarptautinė slidinėjimo ir snieglenčių federacija (FIS) naujam sezonui pratęs dar praėjusiais metais paskelbtas sankcijas rusams ir baltarusiams. „Aftonbladet“ sužinojo apie tokį sprendimą.

Toks verdiktas buvo priimtas per FIS konferenciją Ciuriche.

Švedijos slidinėjimo rinktinės vadovas Larsas Oebergas teigė, kad FIS atsisakė panaikinti rusams skirtą diskvalifikaciją, nors pastarieji ir bandė per viešą erdvę spausti konferencijos dalyvius.

„Švedija kartu su Skandinavijos šalimis palaikė šią poziciją, todėl esame patenkinti“, – sakė jis.

Taip pat švedų rinktinės vadovas pasidžiaugė ir FIS tvirtybe.

„Žvelgiant iš Švedijos ir visos Skandinavijos narių pusės, džiugu, kad FIS nusprendė nekeisti savo nuomonės dėl Rusijos dalyvavimo tarptautinėse varžybose. Tai buvo svarbu, nes šiuo klausimu buvo tam tikro netikrumo, irzlumo ir spaudimo.

Iš esmės, jokių diskusijų šiuo klausimu nebuvo, buvo tik suteikta informacija dėl rusų norų sugrįžti. Mes aiškiai pasakėme, kad, mūsų nuomone, šiuo metu nėra jokios priežasties leisti Rusijai ir Baltarusijai siųsti savo slidininkus į varžybas. Švedijos olimpinis komitetas mus palaikė.

Niekas nepasikeitė nuo tada, kai buvo priimtas sprendimas jiems neleisti startuoti. Tokį požiūrį turime išlaikyti ir toliau“.

2022 metų rugsėjį Švedijos slidininkai priešinosi rusų sugrįžimui į tarptautinius turnyrus. Williamas Poromaa galimą sprendimą leisti rusams įžengti į tarptautines varžybas pavadino nemaloniu ir iš anksto atsisakė varžytis su rusais pasaulio čempionate.

Taip pat pasaulio čempionė Frida Carlsson pažymėjo, kad nepritaria Rusijos sportininkų sugrįžimui.

Rusijos slidininkai praleidžia jau antrąjį žiemos sezoną dėl FIS sankcijų. Pirmą kartą karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos sportininkai buvo suspenduoti 2022 metų pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.