EUROLYGA 2023

„Fighters Factory“ taurė – galingas M. Vasiliausko sugrįžimas bei solidūs debiutai

Šeštadienį Kaune įvyko jau antrosios „Fighters Factory“ organizuojamos taurės varžybos, kuriose šįkart įvyko 11 kovų – jose 22 kovotojai iš 6 skirtingų klubų varžėsi pagal kikbokso bei muay thai taisykles.

Įvyko 11 kovų – jose 22 kovotojai iš 6 skirtingų klubų varžėsi pagal kikbokso bei muay thai taisykles.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Įvyko 11 kovų – jose 22 kovotojai iš 6 skirtingų klubų varžėsi pagal kikbokso bei muay thai taisykles.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2023, 6:24 PM

Visose turnyro kovose buvo po sportininką iš turnyro organizatorių klubo, o jiems iššūkį metė kovotojai, atstovavę „Linas Muay Thai“, „Hooked“, „Fighter House“, „One Blood“ ir „Gym 37“ organizacijoms.

Renginys prasidėjo nuo pačių jauniausių turnyro dalyvio kovų ir 7–8 metų kategorijoje kovoję Vakaris Vanagas bei Adas Kardokas išsiskyrė taikiai – jų kovoje pagal muay thai taisykles buvo paskelbtos lygiosios.

14–15 metų amžiaus grupėje buvo ir pirmasis techninis nokautas – šeimininkų klubo atstovas Edvinas Filipavičius tiksliu smūgiu nokautavo Benjaminą Viktorovą.

Metais aukštesnėje kategorijoje vyko dvi kovos. Jose pergalę prieš Danielį Puišą taškais pasiekė Matas Bimba, o Kevino Alvarezo ir Vėjo Janavičiaus kova baigėsi lygiosiomis.

Penktoje renginio akistatoje buvo galima stebėti jau suaugusiųjų Luko Mockevičiaus ir Granto Valevičiaus kovą pagal kikbokso taisykles. Pirmosiose „Fighters Factory“ taurės varžybose L.Mockevičius savo kovą buvo baigė lygiosiomis, tačiau šįkart tiksliai varžovui per kojas smūgiavęs šeimininkų klubo narys kovą laimėjo techniniu nokautu.

Svorio kategorijoje iki 85 kilogramų susitiko Marius Kopica ir Patrikas Vaišnys. Aštrūs M.Kopicos smūgiai per pirmuosius du raundus padarė per daug žalos varžovui ir sekundantai buvo priversti stabdyti kovą bei skelbti „Fighters Factory“ atstovo pergalę.

Itin arši kova užvirė svorio kategorijoje iki 71 kilogramo tarp Konstantino Mačiulevičiaus ir Tito Žilinsko. Visus tris raundus abu vaikinai dirbo aktyviai, tačiau teisėjai įžvelgė K.Mačiulevičiaus pergalę taškais.

Dešimt kilogramų aukštesnėje vyrų kategorijoje Tumas Statulevičius taškais įrodė savo pranašumą prieš Tadą Požėrą. Ūgio pranašumą turėjęs „Hooked“ klubui atstovaujantis sportininkas puikiai laikė distanciją ir kokybiškos jo atakos trečiajame raunde galutinai įtikino teisėjus skirti pergalę būtent jam.

Kita šios svorio kategorijos akistata tarp Aurimo Ridiko bei Yamano Suleimano pasižymėjo bene didžiausia dinamika iš visų kovų. Nuo pat pirmo raundo pradžios vyrukai kibo į darbą ir keitėsi tiksliais smūgiais. Vis tik per tris raundus nei vienam iš dalyvių savo pranašumo įrodyti nepavyko ir buvo paskelbtos lygiosios.

Pirmosiose „Fighters Factory“ taurės varžybose lygiosiomis savo kovą baigęs Donatas Jadzevičius šįsyk nuo pirmo raundo pradžios ėmė spausti savo oponentą Julių Baravyką. Svorio kategorijos iki 71 kilogramo kovoje vaikinai keitėsi tiksliais smūgiais, tačiau puikiai antrąjį raundą užbaigęs D.Jadzevičius pergalę šventė teisėjui sustabdžius kovą po dviejų raundų.

Paskutinėje dienos kovoje pirmą kartą karjeroje pagal kikbokso taisykles kovojo Matas Vasiliauskas. Vitalijaus Karpačiausko turnyro antros vietos laimėtojas bei buvęs Lietuvos jaunučių bokso rinktinės narys į ringą žengė po 4 metų pertraukos. Turnyro šeimininkų klubui atstovavusiam kovotojui rimtą iššūkį finalinėje dienos kovoje metė „One Blood“ narys Erikas Bružikas.

Pastarasis kovotojas puikiai dirbo kojomis, tačiau M.Vasiliausko atakos rankomis buvo pernelyg tikslios. Nors E.Bružikas atstovėjo visus tris raundus, tačiau pergalė taškais buvo skirta pirmą kartą pagal kikbokso taisykles kovojusiam M.Vasiliauskui. Jo oponentui buvo įteiktas specialus turnyro organizatorių prizas už parodytą charakterį kovos metu.

„Po tokios ilgos pertraukos degiau noru vėl žengti į ringą. Didelė dalis boksininkų, baigę mokyklą, nutraukia savo karjeras, kadangi sportui pradeda trūkti laiko, o ir galimybių kovoti suaugusiųjų bokso turnyruose yra gerokai mažiau. Taip buvo nutikę ir man. Vis tik nusprendžiau save išbandyti kikbokso treniruotėse ir nors smūginė kojų technika dar atsilieka nuo rankų, tačiau jaučiu šiokį tokį progresą. Bandysime judėti toliau ir galbūt ateityje pavyks kovoti ir aukštesniame lygyje“, – po sugrįžimo kovos kalbėjo M.Vasiliauskas.

„Fighters Factory“ klubo treneris ir vienas iš turnyro organizatorių Paulius Mitkus teigė, kad tiek jis, tiek kitų klubų treneriai nori taisyti kovinio sporto įvaizdį šalyje ir sukurti patrauklų reginį tiek dalyviams, tiek susirinkusiems žiūrovams.

„Vienas iš šio turnyro tikslų yra suteikti malonumą žengti į ringą skirtingo meistriškumo sportininkams. Mūsų klube sportuoja įvairaus amžiaus bei skirtingo lygio kovotojai, tačiau visus juos vienija meilė koviniam sportui.

Stipriausi mūsų klubo kovotojai dalyvauja aukščiausio lygio Lietuvos bei Europos turnyruose, tačiau norisi, kad galimybę susikauti turėtų ir tie, kurie dar nėra tiek stipriai pažengę.

Lietuvoje šiuo metu formuojasi iškreiptas požiūris į kovinį sportą. Todėl tiek mūsų klubo, tiek organizuojamo turnyro tikslas yra parodyti, kad bet kurio lygio kovos gali vykti profesionaliai, o svarbiausia, jog jose gali būti išlaikyta pagarba pačiam sportui bei savo oponentui“, – kalbėjo P.Mitkus.

Jau gruodžio mėnesį turėtų vykti ir trečioji „Fighters Factory“ taurė, kurioje tikimasi išvysti ir kelias centrines dvikovas – jose galima tikėtis ir dar daugiau patirties turinčių kovotojų akistatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.