EUROLYGA 2023

Po sunkios pergalės Paryžiuje – N. Džokovičius prabilo: „Daugau laiko praleidau ant klozeto nei aikštelėje“

Ketvirtadienį vykusiame „Paris Masters“ turnyro aštuntfinalyje Tallonas Griekspooras metė rimtą iššūkį Novakui Džokovičiui, tačiau pirmoji pasaulio raketė galiausiai padarė pakankamai, kad iškovotų trijų setų pergalę. Per mačą N.Džokovičius atrodė sutrikęs, o po jo atskleidė, kad jį kankina skrandžio problemos ir kad „pastarąsias tris dienas daugiau laiko praleido ant tualeto sėdynės nei aikštelėje“.

N. Džokovičius.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
N. Džokovičius.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-03 13:56, atnaujinta 2024-01-17 16:53

Ruošiantis ketvirtfinalio mačui su 20-mečiu danu Holgeriu Rune 36-erių N.Džokovičius sako, kad „Paris Masters“ turnyre turėjo skrandžio problemų ir „daugiau laiko praleido ant tualeto sėdynės nei aikštelėje“.

Pirmoji pasaulio raketė ketvirtadienį aštuntfinalyje turėjo atsitiesti po pralaimėto pirmo seto, kad galiausiai įveiktų 27 m. olandą Talloną Griekspoorą 4:6 7:6(2) 6:4.

N.Džokovičius viso mačo metu atrodė sutrikęs ir po pirmojo seto į aikštelę iškvietė gydytoją, tačiau sugebėjo atsitiesti pirmajame savo pasirodyme turnyre nuo rugsėjo mėnesio, kai laimėjo „US Open“ turnyrą.

Po pergalės 24 kartus „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas Prancūzijos sostinėje atskleidė šią savaitę turėjęs sveikatos problemų.

„Pastarąsias porą dienų kovojau su skrandžiu ir tiesiog visiškai nesijaučiau savimi, – N.Džokovičių cituoja „Eurosport“. – Sunku turėti blaivų protą, kai pastarąsias tris dienas daugiau laiko praleidai ant tualeto sėdynės nei aikštelėje.“

„Energijos lygis pastarosiomis dienomis buvo labai žemas ir aš su tuo susiduriu diena iš dienos. Šiandien tikriausiai blogiausia diena, todėl tik tikiuosi, kad rytoj bus geriau, kad kreivė pradės judėti man tinkama linkme“, – sakė serbų teniso žvaigždė.

Vis dėlto N.Džokovičius atsisakė teisintis dėl savo žaidimo prieš T.Griekspoorą.

„Nenoriu nieko atimti iš jo pasirodymo. Jis palaiko aukštą lygį, – sakė serbas. – Galbūt trečiajame sete keliuose geimuose jis šiek tiek apsnūdo, tačiau jis žaidė labai aukštame lygyje ir už tokį pasirodymą jam pagarba. Jei jis šįvakar būtų tapęs nugalėtoju, tai būtų visiškai pelnyta.“

„Aš tiesiog stengiausi išlaikyti savo padavimą ir patekti į „tie-breaką“, kas ir įvyko antrajame sete. Ten man pasisekė keli smūgiai. Tai lengvai galėjo pakrypti į jo pusę, bet apskritai sužaidžiau gerą tie-breaką ir trečiajame sete ėmiau jaustis geriau. Labai, labai džiaugiuosi, kad įveikiau šį iššūkį“, – apie savo pasirodymą kalbėjo N.Džokovičius.

Penktadienį Paryžiuje vakarinėje sesijoje N.Džokovičius pirmas žais su šeštąja pasaulio rakete H.Rune. Tai bus praėjusių metų finalo, kurį laimėjo H.Rune, revanšas.

Pirmuosiuose dviejuose ketvirtfinaliuose Hubertas Hurkačas susitinka su Grigoru Dimitrovu, o Stefanos Tsitsipas – su Karenu Chačanovu.

Paskutinis pusfinalio dalyvis paaiškės, kai Alexas de Minauras paskutiniame Centriniame korte susiremssu Andrejumi Rubliovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.