EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunių tinklinio rinktinė pasiryžusi įveikti pirmąjį Europos čempionato atrankos etapą

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) merginų tinklinio rinktinė kitą savaitę Daugpilyje (Latvija) pradės kovą pirmajame Europos pirmenybių atrankos etape – EEVZA čempionate.

 Lietuvos jaunių tinklinio rinktinė pasiryžusi įveikti pirmąjį Europos čempionato atrankos etapą.<br> LTF nuotr.
 Lietuvos jaunių tinklinio rinktinė pasiryžusi įveikti pirmąjį Europos čempionato atrankos etapą.<br> LTF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-15 14:56

Kęstučio Galdiko ir Astos Jansonienės treniruojamos lietuvės dėl apdovanojimų bei patekimo į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą žais su Estijos, Ukrainos, Latvijos, Lenkijos, Sakartvelo ir Azerbaidžano komandomis.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos tinklininkės dalyvavo pasiruošimo stovykloje Vilniuje, kur Savanorių sporto arenoje sužaidė kontrolines rungtynes su Lietuvos U20 merginų ekipa bei kitomis komandomis.

„Savaitgalis buvo intensyvus. Dvi dienas žaidėme su vyresnėmis ir labiau patyrusiomis žaidėjomis. Pagrindinis tikslas buvo iš 16 žaidėjų atsirinkti galutinį 14-uką. Iki pat paskutinių rungtynių buvo daug svarstymų apie tai, kurias žaidėjas pasilikti, todėl savaitgalį rezultato visiškai neakcentavome. Darėme daug keitimų, stebėjome, kas gali kokioje situacijoje mums padėti“, – sakė K. Galdikas.

Treneris atskleidė, kad didelis dėmesys buvo skirtas žaidėjų fizinei ištvermei bei psichologiniam pasiruošimui, nes Latvijoje teks rungtyniauti šešias dienas iš eilės.

„Kalbant apie merginų formą, tai matėme gerų ir gražių signalų, taip pat žinome ir savo bėdas. Nelabai turime galimybių kartu visoms ruoštis paskutinę savaitę, bet mėginsime bent su komandos branduoliu tas klaidas taisyti. Bendrai tai esu patenkintas, svarbiausia, kad visos būtų sveikos, išvengtų traumų. Bandysime kovoti“, – pabrėžė K. Galdikas.

Lietuvos rinktinėje rungtyniaus žaidėjos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Kelmės.

„Bandome lipdyti tokią komandą, kuri labiau žaistų nuo gynybos ir provokuotų varžovių klaidas. Nebandysime varžovių „primušti“, nes mūsų ši rinktinė yra kiek kitokia, neturime išreikštų puolėjų. Dėl to mėginsime žaisti komandiškai ir kantriai laukti varžovių klaidų“, – teigė treneris.

Turnyrą lapkričio 20 dieną lietuvės pradės akistata su Estija. Į antrąjį Europos čempionato etapą pateks penkios stipriausios komandos. K. Galdikas prisipažino, kad būtent penketukas yra minimalus Lietuvos jaunių rinktinės tikslas.

„Lenkės tradiciškai yra visai kito lygio komanda. Kalbant apie latves ir estes, tai jos turi kitokią merginų ruošimo sistemą. Visos žaidėjos rungtyniauja Baltijos lygoje – arba su rinktine arba kituose klubuose. Sakartvelo visos rinktinės žaidėjos yra surinktos į internatą, kur kartu mokosi ir sportuoja. Su jomis dirba italų treneris. Ukrainietės taip pat labai daug treniruojasi ir žaidžia moterų čempionate, todėl turi daug patirties. Azerbaidžanas yra nauja ir nežinoma komanda.

Visos varžovės yra labai stiprios, bet bandysime kažką daryti. Turime tikslą patekti į kitą Europos čempionato atrankos etapą, todėl sieksime būti penketuke“, – pasakojo K. Galdikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.