EUROLYGA 2023

Skambi žinia iš kaimynų: Latvija kartu su švedais pateikė paraišką rengti olimpines žaidynes

Švedijos olimpinis komitetas ir Latvijos olimpinis komitetas antradienį dalyvavo nuotoliniame Tarptautinio olimpinio komiteto posėdyje, kuriame pateikė paraišką kartu rengti 2030 m. žiemos olimpines žaidynes, pranešė LOK.

Latvijos olimpinis komitetas pateikė paraišką rengti žiemos olimpines žaidynes.<br>LOK nuotr.
Latvijos olimpinis komitetas pateikė paraišką rengti žiemos olimpines žaidynes.<br>LOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 10:03 AM

Švedija pasiūlė Latvijai partnerystę organizuojant žaidynes, siekiant naudoti Siguldos trasą rogučių, bobslėjaus ir skeletono varžyboms.

Per valandą trukusį pristatymą JOC atstovai pristatė olimpinių žaidynių su Latvija kaip partnere koncepciją ir preliminarų olimpinių disciplinų pasiskirstymą tarp sporto objektų.

Pagrindinė sąlyga, kad paraiška būtų laikoma konkurencinga, yra Švedijos vyriausybės garantijos, kurias ji turi pateikti iki 2024 m. kovo pabaigos.

LOC jau gavo Rygos ir Siguldos sutikimą dalyvauti organizuojant žiemos olimpines žaidynes, priimant sportininkus ir sirgalius.

Pagrindinė žiemos olimpinių žaidynių vieta bus Stokholmas, o varžybos taip pat vyks Östersunde, Falūne, Aare ir Siodertalėje.

Lapkritį Prancūzija pateikė savo kandidatūrą rengti 2030 m. olimpines žaidynes Alpėse.

Šveicarija dėl savo kandidatūros apsispręs lapkričio pabaigoje, taip pat gali būti, kad Solt Leik Sitis pateiks paraišką rengti žaidynes.

Kandidatai į 2030 m. žiemos olimpines žaidynes paraiškas gali teikti iki vasario pabaigos, o garantijas – iki kovo pabaigos.

Dėl žaidynių vietos bus apsispręsta liepos mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.