EUROLYGA 2023

LRL lyderio „Dragūno“ treneris G. Cibulskis: „Kitokio tikslo kaip auksas negali būti“

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) pergalių seriją pratęsė lyderis Klaipėdos „Dragūnas“. Vienintelis šį sezoną pralaimėjimų dar nepatyręs „Dragūnas“ savaitgalį iškovojo dvi pergales ir padidino atotrūkį nuo artimiausių persekiotojų.

Sekmadienį „Dragūno“ rankininkai į savo sąskaitą įsirašė trečią pergalę iš eilės. <br>„Dragūno“ nuotr.
Sekmadienį „Dragūno“ rankininkai į savo sąskaitą įsirašė trečią pergalę iš eilės. <br>„Dragūno“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2023, 4:48 PM

Šeštadienį „Dragūno“ rankininkai namuose 30:27 (16:13) įveikė priešpaskutinėje 6 vietoje esančią Vilniaus „Amber“ komandą. Nugalėtojams Gytis Šmantauskas pelnė 8 įvarčius, po 5 įvarčius įmetė Mykolas Lapiniauskas ir Vladislavas Koržukas. „Amber“ gretose rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius surinkęs Matas Aukštikalnis, 6 įvarčius pelnė Antonas Tsitko.

Sekmadienį „Dragūno“ rankininkai į savo sąskaitą įsirašė trečią pergalę iš eilės. Uostamiesčio komanda namuose 41:21 (20:10) sutriuškino lygos autsaiderį Panevėžio „SC-RSSG-Grifą“. Paulius Čėsna nugalėtojams pelnė 7 įvarčius, 6 įvarčius prie pergalės pridėjo M. Lapiniauskas. Panevėžio ekipai 6 įvarčius surinko Mindaugas Barzdenis, 5 įvarčius įmetė Ernestas Guogis.

Prieš savaitgalio rungtynes „Dragūnas“ sulaukė pastiprinimo. Į Klaipėdos komandą grįžo 2022 m. Europos čempionate Lietuvos rinktinės gretose žaidęs Lukas Juškėnas. „Dragūno“ auklėtinis pastaruosius pustrečių metų žaidė Vokietijos ir Rumunijos klubuose. Abejose rungtynėse su „Amber“ ir „Grifo“ komandomis L. Juškėnas pelnė po 4 įvarčius.

Dabar „Dragūno“ gretose yra net trys užsienio klubuose ir Lietuvos rinktinėje patirties sukaupę rankininkai. Jau antrą sezoną Klaipėdoje rungtyniauja iš Islandijos grįžęs Gytis Šmantauskas, prieš šį sezoną „Dragūną“ papildė taip pat Islandijoje iki tol rungtyniavęs Karolis Stropus.

„Šį sezoną subūrėme ko gero pačią stipriausią sudėtį iš visų Lietuvos komandų. Todėl kitokio tikslo kaip auksas negali būti. Labai norime susigrąžinti Lietuvos čempionų titulą ir to sieksime. Bet sportas yra sportas ir niekada nežinai kaip klostysis atskiros rungtynės ar visas sezonas ir kaip atskirus žaidėjus pavyks sulipdyti į vieningą komandą. Varžovai su favoritais irgi kovos su dviguba energija ir jų žaidėjai norės parodyti, kad yra geresni mus“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Lietuvos rankinio lygoje „Dragūnas“ dominavo iki 2019 m., kai per dešimt sezonų net devynis kartus tapo šalies čempionu. Vėliau iš klaipėdiečių estafetę perėmė tris pastaruosius čempionatus laimėję Vilniaus „Šviesos“ rankininkai.

„Dar anksti klijuoti favoritų etiketes, nes sezonas tik neseniai prasidėjo. Mums dar reikia laiko susižaisti. Karolis Stropus dar tik įsibėgėja ir po ilgų metų Islandijoje jam dar reikia laiko adaptuotis prie kitokio žaidimo stiliaus. Gytis Šmantauskas sezono pradžią praleido dėl traumos. Laimei, jis jau gali žaisti ir treniruotis visa jėga ir tampa didele pagalba komandai. To paties tikimės ir iš Luko Juškėno. Bet jam irgi reiks laiko prisiderinti prie komandos, priprasti prie papildomo spaudimo, kai tribūnose tave įdėmiai stebi tėvai ir neseniai gimę dvynukai. Čia mes neturime pranašumų prieš „Šviesos“ komandą, kurios sudėtis nesikeičia jau daug metų ir jie vienas kitą žino kaip nuluptus. Ta

patirtis jiems labai padeda lemiamose rungtynėse, kai nugalėtoją lemia vienas įvartis ar prireikia pratęsimų“, – sakė G. Cibulskis.

Per 9 rungtynes 17 taškų surinkę „Dragūno“ rankininkai artimiausią persekiotoją Kauno „Granitą-Karį“ lenkia 5 taškais. Tiesa, kauniečiai už lyderius yra sužaidę rungtynėmis mažiau. Trečioje vietoje esanti čempionė „Šviesa“ po 7 rungtynių turi 11 taškų.

„Granitas-Karys“ savaitgalio rungtynėse namuose 34:22 (19:13) sutriuškino HC „Vilniaus“ ekipą. Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo Modestas Štarolis, pelnęs 11 įvarčių. Kauniečiams pavyko pristabdyti rezultatyviausią LRL rankininką Vaidą Drevinską. „Vilniaus“ komandos atakų lyderis surinko 5 įvarčius, tačiau realizavo tik 5-is metimus iš 13-os. Rezultatyviausias svečių komandoje su 8 įvarčiais buvo Martynas Lapinskas.

Minėtas „Granito-Kario“ ir „Vilniaus“ atakų lyderių trejetas pirmauja rezultatyviausių LRL žaidėjų sąraše. V. Drevinskas yra pelnęs 61 įvartį, M. Lapinskas – 58 įvarčius, M. Štarolio sąskaitoje – 56 įvarčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.