EUROLYGA 2023

Stebuklą sukūrusios Lietuvos tinklininkės išplėšė kelialapį antrąjį Europos čempionato atrankos etapą

Neįtikėtinai dramatiškai Daugpilyje (Latvija) susiklosčiusiame Europos jaunių (iki 18 metų) merginų tinklinio čempionato pirmojo atrankos etapo turnyre Lietuvos rinktinė užėmė penktąją vietą bei pelnė kelialapį į antrąjį etapą.

Lietuvos tinklinio rinktinė.<br>CEV nuotr.
Lietuvos tinklinio rinktinė.<br>CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-26 17:48

Prieš paskutinę varžybų dieną buvo aišku, kad dėl penktosios vietos kausis Lietuvos ir Latvijos rinktinės. Nors lietuvės laimėjo tarpusavio akistatą, tinklinyje šis rodiklis vertinamas pats paskutinis. Pirmiausiai žiūrima į iškovotas pergales, vėliau – į laimėtų/pralaimėtų setų santykį, po to – į pelnytų taškų santykį.

Paskutines rungtynes šios dvi komandos sekmadienį žaidė su favoritėmis – latvės su lenkėmis, o lietuvės – su ukrainietėmis. Latvių taškų santykis buvo gerokai geresnis nei lietuvių, todėl mūsiškių vienintelė viltis buvo laimėti daugiau setų paskutinę dieną už latves.

Lietuvos rinktinei mačas su Ukraina prasidėjo itin nesėkmingai – ukrainietės užtikrintai laimėjo pirmuosius du setus – 25:13 ir 25:16. Ir kai jau atrodė, kad Kęstučio Galdiko ir Astos Jansonienės auklėtinėms savojo tikslo pasiekti nepavyks, mūsiškės pademonstravo charakterį ir ėmė demonstruoti tiesiog puikų žaidimą.

Lietuvos tinklininkės sugebėjo atsitiesti po nesėkmingos mačo pradžios ir sugebėjo laimėti išgyvenimo setą 25:22. Nedaug trūko, kad Lietuvos rinktinė būtų pratęsusios mačą iki visų penkių setų, bet galiausiai Ukrainos komanda įrodė savo pranašumą 3–1 (25:12, 25:16, 22:25, 26:24). Ukrainietės šiame turnyre iškovojo sidabro medalius.

Lietuvos rinktinei po 8 taškus pelnė Vakarė Bartkutė, Gintarė Nutautaitė ir Barbora Rakauskaitė, 7 – Diana Ivčenkaitė, 6 – Rusnė Radavičiūtė, 4 – Karina Vilkicka, po 1 – Kamilė Vitartaitė bei Meda Dedūraitė.

Tuo tarpu aukso medalius iškovojo be pralaimėjimų pražygiavusi favoritė Lenkijos rinktinė. Ji paskutinėse rungtynėse 3–0 (25:19, 25:17, 25:18) neleido latvėms laimėti nei vieno seto ir taip padovanojo Lietuvos ekipai penktąją poziciją.

Bronzos medalius iškovojo Estija (10 tšk.), o ketvirtas liko Sakartvelas (8 tšk.).

Lietuvos rinktinė Daugpilyje iškovojo dvi pergales ir patyrė keturis pralaimėjimus.

Antrasis Europos čempionato atrankos etapas vyks balandžio 11–14 dienomis. Šiame etape varžysis 20 Europos komandų. Beje, šioje amžiaus grupėje Lietuvos rinktinė antrajame atrankos etape žais antrą sykį iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.